BiH
0

Menadžment restorana Brajlović: Nikada nismo radili sa Zavodom Pazarić niti smo im dužni novac

Klix.ba
Naselje Ramići u okviru Zavoda Pazarić
Naselje Ramići u okviru Zavoda Pazarić
Nakon što se oglasio direktor Zavoda Pazarić Redžep Salić i kazao koje firme duguju novac Zavodu, oglasio se menadžment restorana Brajlović na Ilidži, negirajući navode.
Salić je kazao da mesnice Brajlović duguju više od 102.000 KM Zavodu Pazarić. Međutim menadžment restorana Brajlović, koji je nekada u prošlosti imao i mesnice poručuje da sa Zavodom Pazarić nikada nisu radili.

"Posljednjih mjeseci trpimo veliku štetu zbog nepreciznih informacija koje u javnost plasira Redžep Salić, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. U nekoliko navrata on je na press-konferencijama i istupima u medijima govorio da su mesnice Brajlović ili samo Brajlović Zavodu dužne 102.330 KM za prodaju kurbanskom mesa. Gospodin Salić bi prilikom ovakvih tvrdnji morao tačno precizirati da li je riječ o mesnoj industriji Brajlović ili mesnicama Brajlović. Ukratko da Vam pojasnim vlasnik restorana Brajlović na Ilidži je Sejo Brajlović i on nema nikakve veze sa nekadašnjom mesnom industrijom 'Brajlović', ali ni sa mesnicama 'Brajlović' koje se nalaze u drugim gradovima", navode u svojoj reakciji.

Naglašavaju da restoran "Brajlović" na Ilidži nikada nije poslovao sa Zavodom za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

"Zbog toga želimo javnost upoznati sa ovom informacijom da po ko zna koji put zbog istupa Redžepa Salića ne bi bio narušen ugled i renome našeg restorana, koji je poznat širom regiona. Naš restoran je poznat kao kolektiv koji je često učesnik humantarnih akcija i na različite načine pomažemo humanitarne ogranizacije, sportiste i sportske kolektive. Žao nam je zbog situacije u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine "Pazarić", ali na ovaj način zbog nepreciznih izjava Redžepa Salića ugrožava se naš višedecenijski rad restorana Brajlović", zaključuju u svojoj reakciji.