{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Memorandum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala

S
25.1.2010. u 08:44
0
0
Memorandum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala
0
Memorandum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala
Rim
Glavni tužioci Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Albanije i BiH potpisaće danas u Rimu memorandum o razumijevanju o regionalnoj saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i drugih oblika teških krivičnih djela.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U saopštenju crnogorskog Državnog tužilaštva navodi se da će memorandum biti potpisan u organizaciji Vijeća Evrope, EU i Ministarstva pravde Italije.

Memorandum predviđa blisku saradnju državnih, odnosno glavnih tužilaca u suzbijanju, istrazi i krivičnom gonjenju učinilaca krivičnih djela organizovanog kriminala i svih drugih oblika teških krivičnih djela, kriminalnih grupa i kriminalnih udruženja, uz poštivanje domaćeg zakonskog i institucionalnog okvira i međunarodnih obaveza i standarda evropskih instrumenata u ovoj oblasti.

"Memorandum o razumijevanju predstavljaće izmijenjeni i dopunjeni tekst Memoranduma o saglasnosti za regionalnu saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala koji su potpisali glavni tužioci ovih država u Skoplju, 30. marta 2005. godine", navodi se u saopštenju.

U ime Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, Memorandum će potpisati Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić.

U Rimu će danas biti održan i Osmi sastanak Tužilačke mreže o temi "Prikupljanje i razmjena podataka u vezi sa krivičnim postupcima", u čijem radu će učestvovati zamjenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore za međunarodnu saradnju Sonja Bošković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: