{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Memorandum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala

S
25.1.2010. u 08:44
0
0
Memorandum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala
0
Memorandum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala
Rim
Glavni tužioci Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Albanije i BiH potpisaće danas u Rimu memorandum o razumijevanju o regionalnoj saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i drugih oblika teških krivičnih djela.
U saopštenju crnogorskog Državnog tužilaštva navodi se da će memorandum biti potpisan u organizaciji Vijeća Evrope, EU i Ministarstva pravde Italije.

Memorandum predviđa blisku saradnju državnih, odnosno glavnih tužilaca u suzbijanju, istrazi i krivičnom gonjenju učinilaca krivičnih djela organizovanog kriminala i svih drugih oblika teških krivičnih djela, kriminalnih grupa i kriminalnih udruženja, uz poštivanje domaćeg zakonskog i institucionalnog okvira i međunarodnih obaveza i standarda evropskih instrumenata u ovoj oblasti.

"Memorandum o razumijevanju predstavljaće izmijenjeni i dopunjeni tekst Memoranduma o saglasnosti za regionalnu saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala koji su potpisali glavni tužioci ovih država u Skoplju, 30. marta 2005. godine", navodi se u saopštenju.

U ime Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, Memorandum će potpisati Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić.

U Rimu će danas biti održan i Osmi sastanak Tužilačke mreže o temi "Prikupljanje i razmjena podataka u vezi sa krivičnim postupcima", u čijem radu će učestvovati zamjenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore za međunarodnu saradnju Sonja Bošković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: