{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mektić: Utvrditi da li u BiH ima potencijalnih finansijera terorizma

Piše: Er. M./Klix.ba
28.5.2015. u 13:00
25
Mektić: Utvrditi da li u BiH ima potencijalnih finansijera terorizma
25
Mektić: Utvrditi da li u BiH ima potencijalnih finansijera terorizma
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH iznio je informaciju o terorističkom napadu u Zvorniku.
Mektić je kazao da se 27. aprila oko 19 sati u dvorište policijske stanice u Zvorniku dovezla naoružana osoba N. I. (Nerdin Ibrić). On je iz vozila Golf izašao naoružan puškom i pištoljem te bez najave uz povik Allah Ekber, uz to psujući majku policajcu, ispalio metak i lišio života jednog policajca.

Dodao je da je nakon toga Ibrić ušao u policijsku stanicu gdje su bila dvojica policajaca, te da je jedan od njih imao namjeru reagovati i pucati, ali da mu se u tom trenutku zaglavio pištolj. Ibrić je nakon toga ranio obojicu.

Kazao je da je napadač poslije ranjavanja policajaca nastavio hodati po policijskoj stanici pucajući i galameći. U policijskoj stanici u tom trenutku bilo je još policajaca, a Ibrića su života lišili pripadnici specijalne jedinice.

Mektić je kazao da je Ibrić u prtljažniku imao još jednu sačmaricu za koju je imao dozvolu policijske uprave u Zvorniku, a da je pištolj bio registrovan na Ibrićevog polubrata također u policijskoj upravi u Zvorniku.

On je rekao da su u akciji uhapšene dvije osobe zbog terorizma i vrbovanja, te da je u istrazi izuzet veliki broj predmeta koji su predmet istrage uključujući i osam mobilnih telefona.

Uviđaj su vodila dva tužioca Tužilaštva BiH.

Ministar Mektić je kazao da se vještačenjem mora doći do odgovora na pitanja o pripremi, organizaciji i mogućnosti potencijalnog finansiranja terorizma.

"Bitno je doći do odgovora da li postoji organizacija koja finansira i podstiče terorizam u BiH", rekao je Mektić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: