Opet burno
395

Mektić poručio Krišto: Ako ne možete zakazati sjednicu, maknite se

Piše: Er. M.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić pozvao je predsjedavajuću Borjanu Krišto "da se skloni" ukoliko ne može ispuniti pretpostavke za sazivanje sjednice državnog organa zakonodavne vlasti.

Mektić je kazao da je zbunjen i da mu nije jasno zbog čega Parlamentarna skupština BiH ne radi, a parlamentarci redovno primaju plaće i sve ostale naknade.

"Vi ste, predsjedavajuća, rekli da treba ispuniti pretpostavke. Ko ih treba ispuniti, mi ili vi? Pa ispunjavajte ih, ko vam brani da ih ispunite. Ako ne možete ispuniti, sklonite se i neka dođe neko drugi ko može ispuniti pretpostavke", rekao je Mektić.

On je istakao da se parlamentarci ponašaju kao da ne osjećaju nikakvu obavezu prema građanima Bosne i Hercegovine, odnosno kao da bh. državljani žive u izobilju.

Nakon što je zastupnik Adil Osmanović tražio od predsjedavajuće Krišto da mu objasni zbog čega zastupnici SNSD-a ne prisustvuju sjednici za riječ se javio zastupnik Branislav Borenović. On je rekao da je SDA izabrala SNSD za koalicionog partnera i da bi oni trebali znati zbog čega njihov koalicioni partner ne dolazi na sjednice.

Borenović je optužio SDA da je u Narodnoj skupštini RS izabrala jednog SNSD-ovog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, što je Osmanović demantovao.