Oštra reakcija
1.2k

Mektić: Nikola Špirić je najveća politička prostitutka u BiH

Piše: Er. M.
Dragan Mektić (Foto: Klix.ba)
Dragan Mektić (Foto: Klix.ba)
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kazao je u razgovoru za Klix.ba kako je SNSD-ov funkcioner Nikola Špirić kriminalac i "najveća politička prostitutka na ovim prostorima" koja "nema pravo da drži lekcije ni zeničkim robijašima s obzirom na to da je ravan njima, a možda čak i gori".

Potpredsjednik SNSD-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić pitao je ministra sigurnosti BiH Dragana Mektić da li su paradžemati u BiH pod kontrolom ili je ministar pod kontrolom paradžemata.

Mektić je putem portala Klix.ba odgovorio Špiriću za kojeg je kazao kako nema dignitet da bilo kome u BiH nešto kaže pa ni robijašima u zeničkom zatvoru.

"Ako nije gori, onda je u najmanju ruku ravan njima. To je najveća politička prostitutka na prostoru BiH koja je promijenila sve što se može promijeniti zarad vlastitih interesa i koristoljublja", rekao je Mektić.

Istakao je kako je Špirić kompletan politički mandat potrošio samo na vlastitu korist i materijalizaciju do milionskih vrijednosti. Podsjetio je da je Špirić kao izabrani funkcioner kupio stan u Beču vrijedan pola miliona eura, zatim stan u Beogradu i nekoliko stanova u Banjoj Luci i na Jadranskoj obali.

"On je u politici isključivo iz materijalne koristi. U političkom smislu taj čovjek ničemu nije doprinio osim što je na komičan način predstavljao svoj mandat. Ako mu već ne valjaju sigurnosne agencije u BiH, zbog čega je onda svog sina, odmah nakon završetka fakulteta, koristeći i zloupotrebljavajući poziciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, zaposlio u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH", pitao je Mektić.

Dodaje da OSA valja Špiriću kada treba riješiti svoj problem, a ne valja mu kada treba govoriti o Draganu Mektiću. Špirića je pitao i šta je uopće problem u vezi s paradžematima i u čemu oni nisu pod nadzorom.

"Šta je sporno? Šta su oni počinili? Kome su prijetnja i kakva su prijetnja? Ma on je tipičan primjer teškog kriminalca koji je sklon svim oblicima kriminaliteta", kazao je Mektić.

Upozorio je da "gdje god se zagrebe" dođe se do Špirićevog kriminala koji nije mogao kupiti ni automobil na osnovu javne nabavke, a da ne bude istraživano. Od Špirića je zatražio da građanima BiH objasni istragu koja se vodi o kupovini stana u Beču.

"On je politička propalica koja mjesto ima samo u nekoj političkoj septičkoj jami", zaključio je Mektić.