{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mektić Izetbegoviću: Srbi, a ni drugi narodi u BiH nemaju ništa s Turskom i Erdoganom

20.10.2017. u 12:01
70
413
Mektić Izetbegoviću: Srbi, a ni drugi narodi u BiH nemaju ništa s Turskom i Erdoganom
70
Mektić Izetbegoviću: Srbi, a ni drugi narodi u BiH nemaju ništa s Turskom i Erdoganom
Dragan Mektić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon jučerašnjih izjava člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića kako je njegov otac Alija Izetbegović ostavio BiH u amanet Turskoj, član Srpske demokratske stranke (SDS) i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić poručio je danas Izetbegoviću kako on i srpski narod nemaju ništa s Erdoganom te da ne žele imati ništa više s Turskom nego s ostalim zemljama.
"Poručujem mu da to što je Alija ostavio u amanet, ostavi i prepiše jedan kroz jedan na Erdogana, ali ni pedalj više od toga nećemo dati. Nemamo ništa ni s njegovim ocem, ni s Erdoganom, niti s Turskom želimo imati više nego s nekom drugom zemljom", poručio je ministar Mektić danas.

Izetbegovićevu izjavu je nazvao nebulozom i glupošću te rekao da ni njega ni Srbe, a, kako vjeruje, ni ostale narode ne interesuje što su Bakir i Erdogan zajedno "jeli, pili i šurovali".

Ministar Mektić se na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo i na lavine političkih događaja koje je izazvala presuda Naseru Oriću, posebno na reakcije SNSD-a i Milorada Dodika.

Podsjetio je na izvještaj o radu VSTV-a koji je razmatran na, kako je naziva Mektić, tajnoj skupštini RS-a koja nije osporila ovaj izvještaj.

"To je ključni problem, Tužilaštvo i Sud BiH ne funkcionišu i Srbi nemaju ravnopravan tretman. Na skupštini nisu rekli da ne treba takav VSTV koji ne štiti interese Srba i ne služi svim građanima jednako. To pokazuje pravo lice SNSD-a i Milorada Dodika koji svu ovu situaciju populistički iskorištavaju, a ne interesuje ih da takav sistem sruše i naprave novi koji će pravedno suditi za ratne zločine protiv Srba", rekao je Mektić i kao upozorenje dodao da odstrane Dževada Galijaševića iz Banja Luke.

"Gdje god zagrebeš, ispod toga su krvavi milioni i zbog toga naš narod živ u siromaštvu. On izmišlja, proizvodi gluposti i nebuloze, da narod ne shvati da je gladan", rekao je Mektić o Dodiku i još jednom ga optužio da laže srpski narod i ne štiti interese RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: