|

Mektić: Hrvatska narušava teritorijalni integritet BiH, a Tužilaštvo opet ne reaguje

Mektić: Hrvatska narušava teritorijalni integritet BiH, a Tužilaštvo opet ne reaguje
79
A. D.
29.8.2019. u 22:04
89
komentara
79

dijeljenja
Mektić: Hrvatska narušava teritorijalni integritet BiH, a Tužilaštvo opet ne reaguje Foto: N. G./Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je danas boravio u Bihaću očitovao se o sinoćnjoj akciji policije koja je zatekla 35 migranta kod Bosanske Otoke, a koje je hrvatska policija ilegalno vratila u BiH.
“Opet, po ne znam koji put, dokumentujemo taj slučaj i potkrijepit ćemo i ovaj dokazimo. To zaista za nas postaje krajnje neprihvatljivo ponašanje. Prošli put na teritoriji BiH je došlo i do upotrebe vatrenog oružja od hrvatske policije. Obavijestili smo Tužilaštvo BiH, oni su odmah nakon naših informacija izjasnili se da nema elemenata krivičnog djela. Ja tvrdim da je tu trebalo otvoriti istragu, bilo je dovoljno dokaza, ali ovo je po ne znam koji put da Tužilaštvo BiH na povrede teritorijalnog integriteta ne reaguje i mi sad moramo tražiti druge načine jer ne možemo posmatrati ovo više”, rekao je on.

Kako smo objavili, policija je zatekla 35 migranata koji su se kretali pješke prema Bosanskoj Otoci. Kod sebe nisu imali dokumente, a dvojica od njih 35 su posjedovali prekršajne naloge koji su izdani u Sloveniji dan prije, dakle 27. augusta. Alžirac i Marokanac su kažnjeni jer su ilegalno prešli u Sloveniju.Portal Klix.ba je u posjedu prekršajnih naloga koji dokazuju da su jedan Alžirac i jedan Marokanac, dio grupe od 35 migranata, 27. augusta boravili na teritoriji Slovenije. Dva dana poslije zatečeni su na području Bosne i Hercegovine. Također u posjedu smo i prekršajnih prijava protiv državljana Somalije od prije nekoliko dana.
Prijavi grešku


Komentari (89)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...