{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mektić: Ako prema BiH krene veliki broj izbjeglica, morat ćemo zatvoriti granice

18.9.2015. u 12:20
92
282
Mektić: Ako prema BiH krene veliki broj izbjeglica, morat ćemo zatvoriti granice
92
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas je ocijenio stepen mogućnosti da se izbjeglice sa Bliskog istoka odluče za prolazak kroz BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


"S obzirom na nekoliko posljednjih dana u vezi sa izbjegličkom krizom, moram reći da ćemo se i mi morati ponašati u skladu sa onim šta se dešava. Vidjeli smo da se kriza razvija kako smo procjenjivali, uz realnu mogućnost da će se koridor premjestiti u BiH", rekao je Mektić.

"Mi bi mogli primiti izbjeglice u tranzitu bez obzira na njihov broj, ali pod uslovom da se otvori koridor prema Evropskoj uniji", zaključio je Mektić.

On je podsjetio na situaciju u Hrvatskoj koja je zatvorila granice i upravo zbog te činjenice smatra kako je BiH pred jednim velikim izazovom.

"Ako su sve granice zatvore onda je izgledno da izbjeglice dođu u Bosnu i Hercegovinu, ali bez mogućnosti daljnjeg izlaska. S toga poručujem da ćemo uvažavajući ljudska prava, morati i uvažavati činjenicu da možemo prihvatiti samo onoliko ljudi za koliko imamo kapaciteta", rekao je Mektić.On je dodao da zasad nema niti jednog migranta ili izbjeglice koja se pojavila na granici BiH rekavši da će naša zemlja zatvoriti granice jednom kada se kapaciteti popune i kada više ne budemo u stanju zbrinuti veliki broj ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: