{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Mektić: Ako prema BiH krene veliki broj izbjeglica, morat ćemo zatvoriti granice

Piše: I. P./Klix.ba
18.9.2015. u 12:20
92
282
Mektić: Ako prema BiH krene veliki broj izbjeglica, morat ćemo zatvoriti granice
92
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas je ocijenio stepen mogućnosti da se izbjeglice sa Bliskog istoka odluče za prolazak kroz BiH.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba


"S obzirom na nekoliko posljednjih dana u vezi sa izbjegličkom krizom, moram reći da ćemo se i mi morati ponašati u skladu sa onim šta se dešava. Vidjeli smo da se kriza razvija kako smo procjenjivali, uz realnu mogućnost da će se koridor premjestiti u BiH", rekao je Mektić.

"Mi bi mogli primiti izbjeglice u tranzitu bez obzira na njihov broj, ali pod uslovom da se otvori koridor prema Evropskoj uniji", zaključio je Mektić.

On je podsjetio na situaciju u Hrvatskoj koja je zatvorila granice i upravo zbog te činjenice smatra kako je BiH pred jednim velikim izazovom.

"Ako su sve granice zatvore onda je izgledno da izbjeglice dođu u Bosnu i Hercegovinu, ali bez mogućnosti daljnjeg izlaska. S toga poručujem da ćemo uvažavajući ljudska prava, morati i uvažavati činjenicu da možemo prihvatiti samo onoliko ljudi za koliko imamo kapaciteta", rekao je Mektić.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba


On je dodao da zasad nema niti jednog migranta ili izbjeglice koja se pojavila na granici BiH rekavši da će naša zemlja zatvoriti granice jednom kada se kapaciteti popune i kada više ne budemo u stanju zbrinuti veliki broj ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: