{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mehmedu Mujiću dodijeljena Zlatna plaketa Svjetske organizacije Roma

30.3.2015. u 15:04
86
7
Mehmedu Mujiću dodijeljena Zlatna plaketa Svjetske organizacije Roma
86
Predsjednik Svjetske organizacije Roma Jovan Damjanović dodijelio je danas Mehmedu Mujiću, predsjedniku Udruženja Evropski put Roma iz Tuzle, Zlatnu plaketu za doprinos u borbi za romska pitanja u Tuzlanskom kantonu i Bosni i Hercegovini.
"Dodijeljeno priznanje mi samo daje elan i snagu da nastavim svoju borbu za bolji životni standard Roma. Mnogo toga sam sa svojim saradnicima uradio u proteklom periodu na planu izgradnje stambenih jedinica, obrazovanja i stipendiranja romske populacije. Pred nama je još posla i izazova, a pozivam sve relevantne institucije da rješavaju vitalne probleme građana, a samim tim i romske populacije", kaže Mehmed Mujić, koji je istaknuo kako priznaje dobija u ime romskih udruženja iz 29 zemalja svijeta i sa tri kontinenta.

U Tuzli je danas održan i okrugli stol o temi "Položaj Roma u BiH", razgovarano je i sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem.

Delegacija Svjetske organizacije Roma u sastavu Jovan Damjanović (predsjednik), Bajram Haliti (generalni sekretar) i Zlatomir Jovanović sutra će se u Predsjedništvu BiH sastati sa predsjedavajućim Mladenom Ivanićem, te članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

"Razgovarat ćemo o izmjenama Izbornog zakona BiH kako bi i Romi imali pravo da se kandiduju i budu birani. Također, razgovarat ćemo i o razvojnim programima i načinima pomoći romskoj populaciji u njihovoj integraciji u bh. društvo", kaže Mujić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: