"Vučić je dezorjentisan"
680

Mehmedović: Srbija se treba riješiti ratnih zločinaca radi mira u svojoj državi

V. K.
Šemsudin Mehmedović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Šemsudin Mehmedović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović (SDA) oglasio se povodom izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je izjavio da Srbija neće izručiti ratne zločince za kojima je Tužilaštvo BiH raspisalo potjernice.
Mehmedović je poručio kako je s ovim činom sporazum o izručenju koje su dvije države potpisale mrtav.

"Dok određeni broj ratnih zločinaca iz devedesetih mirno šeta Srbijom Aleksandar Vučić potpuno politički dezorjentisan ne zna kako da se zbog toga opravda pred sobom, narodom i međunarodnom zajednicom. Jasno i glasno bez imalo stida izjavi da neće izručiti zločince. Sporazum Bosne i Srbije je mrtav", rekao je Mehmedović.

Ističe kako su ratni zločinci u Srbiji stvarnost te da je to potvrdio i Međunarodni sud u Hagu.

"Njegov vokabular, odnos prema svojim političkim protivnicima u Srbiji, strah koji ga obuzima zbog povezivanja sa srbijanskom mafijom, sve su to znakovi da Vučić u svojim političkim nakanama počinje koristiti gnusne metode koje su se koristile u historiji. 'Moralni principi' Vučića su se sveli na političke koji u svom diskursu imaju fašističke elemente", navodi Mehmedović.

Također, naveo je kako Srbija treba izručiti ratne zločince radi mira u svojoj državi.

"Njegovi 'politički megafoni' u Bosni odavno zvižde ovu pjesmu, a sada kada mu je 'pukao film' počeo je da pokazuje svoje pravo lice. Poruka iz Bosne za Srbijance: 'Srbija nije profašistička i ratnozločinačka država. U njoj žive fašisti i ratni zločinci iz devedesetih kojih se trebate što prije riješiti radi mira u svojoj državi', zaključuje zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.