|

Mehmedović: Postojanjem RS-a se treba stidjeti, a ne ponositi

Mehmedović: Postojanjem RS-a se treba stidjeti, a ne ponositi
2
F
FENA
9.1.2015. u 10:20
84
komentara
2

dijeljenja
Mehmedović: Postojanjem RS-a se treba stidjeti, a ne ponositi Hatidža Mehmedović (Foto: Klix.ba)
Prema Zakonu o praznicima Republike Srpske 9. januar se obilježava kao republički praznik, ali žrtve genocida u Srebrernici ističu da nikad ne mogu prihvatiti "dan koji slavi genocid".
Ovaj datum je obilježen i u Srebrenici gdje je jučer u parohijskom Domu "Despota Stefana Lazarevića", u organizaciji predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Miloša Milovanovića, Crkvene opštine Srebrenica, boračke organizacija Vojske Republike Srpske opštine Srebrenica i Udruženja porodica nestalih i poginulih civila Srebrenica organizovan prijem na kojem su učestvovali najviši zvaničnici srpskog naroda ove opštine.

Dragić Glišić, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Srebrenica, u povodu 9. januara je rekao da Dan republike treba da bude obilježen, te da je "Republika Srpska trajna kategorija".

Hatidža Mehmedović, predsjednica udruženja "Majke Srebrenice" je rekla da žrtve genocida nikada ne mogu prihvatiti dan koji slavi genocid.

"Na ovaj dan, na 9. januar, oni koji slave kao Dan Republike, zapravo su donijeli odluku da jedan narod nestane, da ubiju jedan narod, što su i radili, pa vidimo rezultate. Arhitekte Republike Srpske su u Hagu, sudi im se, ali ideologija i dalje živi, nikako nije nestala. Oni su htjeli da ubiju jedan narod. Republika Srpska se zasniva na genocidu, a sve što se zasniva na genocidu treba da nestane. Trebali bi da se stide, a oni se ponose", kazala je ona.

Mehmedović je dodala da je "Republika Srpska tvorevina krvi i genocida“.

"To treba da bude sramota i međunarodne zajednice. Više se u svijetu osudi za običnu saobraćajnu nesreću nego na sudu za žrtvu genocida. Sudovi su pijace, nema tu pravde, ne sude oni onako kako se zaklinju. Mi se uzdamo u Božiji sud, i Bog će da sudi svima, i onima koji nisu spriječili agresiju na Bosnu, ni genocid.Treba poslati poruku i opomenu svima, zbog budućnosti djece i generacija koje dolaze", dodala je Mehmedović.
Prijavi grešku


Komentari (84)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...