|

Mehmedović: Odričem se nagrade za rad u institucijama, novac ne mogu primiti u ovakvoj krizi u BiH

Mehmedović: Odričem se nagrade za rad u institucijama, novac ne mogu primiti u ovakvoj krizi u BiH
600
Piše: Er. M.
7.2.2017. u 10:03
156
komentara
600

dijeljenja
Mehmedović: Odričem se nagrade za rad u institucijama, novac ne mogu primiti u ovakvoj krizi u BiH Šemsudin Mehmedović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović odrekao se novčane naknade u visini od jedne prosječne plaće u BiH koja mu je pripala po sili zakona.
Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH na posljednjoj sjednici donijela je rješenja kojima se utvrđuje pravo na jednokratnu novčanu naknadu po osnovu jubilarne nagrade za zastupnike Željka Komšića (DF), Šemsudina Mehmedovića (SDA), Milicu Marković (SNSD) i Lazara Prodanovića.

Riječ je o nagradi koja je parlamentarcima omogućena po sili Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH zbog efektivnog radnog staža u državnim institucijama.Mehmedović se i pismenim putem odrekao novčane nagrade koja iznosi 847 KM, što je prema podacima Agencije za statistiku BiH prosječna neto plaća u našoj zemlji.

"Upućujem vam Zahtjev za poništenje rješenja broj: 03/5-34-9-269-3/17 kojim se utvrđuje pravo na jednokratnu novčanu naknadu na osnovu jubilarne nagrade. Obavještavam vas da niti sam konsultovan, a niti u ovako teškoj finansijskoj krizi po državu BiH mogu primiti naknadu te vas molim da poništite gore naznačeno rješenje", napisao je Mehmedović u dopisu Zajedničkoj komisiji za administrativne poslove.
Prijavi grešku


Komentari (156)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...