{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mehmedović: O tome je li moja kandidatura sporna neka odluče organi stranke

Piše: N. N./Klix.ba
22.5.2015. u 14:46
251
46
Mehmedović: O tome je li moja kandidatura sporna neka odluče organi stranke
251
Mehmedović: O tome je li moja kandidatura sporna neka odluče organi stranke
Foto: Arhiv/Klix.ba
U medijima se danas pojavila informacija da je kandidatura Šemsudina Mehmedovića za predsjednika SDA sporna jer ga nije predložila nijedna kantonalna ili regionalna organizacija SDA već samo Općinski odbor SDA Tešanj i Usora.
Mehmedović kaže za Klix.ba kako nema detaljnijih informacija o tome šta je odlučilo Predsjedništvo SDA na jučerašnjoj sjednici.

“Predsjedništvo SDA je postupilo u skladu sa Statutom SDA, a da li je sporna kandidatura to nije moja briga. Ako smatraju da nije u skladu sa statutom, neka predlože Glavnom odboru SDA da ja nisam kandidat i na to ćemo staviti tačku”, kaže Mehmedović za Klix.ba.

Dodaje da i dalje ima dovoljnu podršku s terena da može biti kandidat za predsjednika SDA.

“Članstvo je oduševljeno mojom kandidaturom. Kad bi bilo direktno biranje, odnosno kad bi glasali svi članovi stranke, pobjeda ne bi uopće bila upitna. E sad, druga je stvar što izostaje demokratski ambijent unutar strukture SDA. No, vidjet ćemo šta će se sutra dešavati na Glavnom odboru”, kaže Mehmedović.

On dodaje da će ispoštovati svaku odluku organa stranke. Ako i ne bude kandidat ili ako bude pa izgubi, Mehmedović kaže da nije sporno da ostaje u stranci.

“U SDA sam od samog osnivanja, volim SDA i želim joj dobro. Naravno da ću ostati i ispoštovati odluke organa stranke. Kakva god bude volja Kongresa stranke ja ću joj se povinovati”, kaže Mehmedović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: