BiH
584

Mehmedović izlazi na megdan Izetbegoviću: SDA treba promjene

Piše: E. F.
Bakir Izetbegović i Šemsudin Mehmedović (Foto: Klix.ba)
Bakir Izetbegović i Šemsudin Mehmedović (Foto: Klix.ba)
Šemsudin Mehmedović danas je u popodnevnim satima, u posljednjem trenutku predao svoju kandidaturu za predsjednika SDA koji će se birati na Kongresu ove stranke 28. maja u Sarajevu.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i sam Mehmedović.

"Tačno je da sam se kandidovao. SDA treba promjene, a ja u to vjerujem. Ovo što smo vidjeli u posljednje dvije godine nije politika zbog koje je SDA osnovana. Vjerujem u briljantnu pobjedu jer se članstvo probudilo. Neko mora reći da je dosta više", kazao nam je Mehmedović.

Inače, Kongresu će prisustvovati 800 delegata ove stranke te znatan broj gostiju iz BiH i inozemstva.

Amir Zukić, generalni sekretar stranke, ranije je za Klix.ba kazao da će 23. maja će biti održana sjednica Glavnog odbora SDA koja će ujedno biti i kandidaciona. Na njoj će se utvrditi svi kandidati.

Prema statutu SDA, predsjednika predlažu niže strukture stranke. Do Mehmedovićeve kandidature većina organizacija je predložila Bakira Izetbegovića za novog predsjednika stranke. Mehmedovića su danas predložili Tešanj, Usora i Doboj Jug.

Što se tiče funkcije zamjenika predsjednika kandidati su Adil Osmanović, Šefik Džaferović i Dževad Mahmutović. Za pet potpredsjednika kandidovano je 20-ak kandidata.