{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mehmedović i Ahmetović: U Srebrenici se ne gradi VIP loža

Piše: Er. M./Klix.ba
23.5.2015. u 21:32
55
Mehmedović i Ahmetović: U Srebrenici se ne gradi VIP loža
55
Mehmedović i Ahmetović: U Srebrenici se ne gradi VIP loža
Foto: Arhiv/Klix.ba
Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja Majke Srebrenice i Sadik Ahmetović, potpredsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje dvadesete godišnjice genocida u Srebrenici negirali se tvrdnje da se iznad mezarja u Memorijalnom centru Potočari gradi loža za važne zvanice koje će 11. jula prisustvovati obilježavanju godišnjice genocida u ovom gradu.
Mehmedović je kazala za Klix.ba da je nazivanje prostora VIP ložom ili izdvojenim mjestom čista provokacija i uvreda.

"To nije loža. Svi smo dogovorili da se izgradi prostor za one koji ne klanjaju dženazu s obzirom na to da se stvara velika gužva. Mi poštujemo tuđe i ogorčeni smo na tu riječ koja nas vrijeđa", kazala je Mehmedović.

"VIP loža nije adekvatan naziv jer se narušava suština. Poenta je izgradnja prostora gdje bi bili izdvojeni gosti koji ne klanjaju i koji s tog mjesta mogu vidjeti cijeli prostor memorijalnog kompleksa", kazao je Ahmetović.

On je dodao da akteri koji vode političke procese u svijetu do sada nisu mogli vidjeti veličinu i obim genocida.

"U fokusu su žrtve genocida i njihove porodice, ne VIP osobe. Ne postoji izdvojeno mjesto, nego prostor za one koji ne klanjaju, a koji žele da prate obred dženaze. Prostor je otvoren za sve, ne samo za visoke zvanice. Ponavljam da naziv VIP loža nije adekvatan jer nikakva loža ne postoji", rekao je Ahmetović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: