Direktor OSA-e
0

Mehmedagić prebačen u prostorije za zadržavanje MUP-a KS, završen pretres njegove kuće

G. M.
Mehmedagić izveden iz zgrade MUP-a KS (Foto: T. S./Klix.ba)
Mehmedagić izveden iz MUP-a KS (Foto: T. S./Klix.ba)
Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić izašao je iz zgrade MUP-a KS. Mehmedagić je izašao u pratnji policijskih službenika.
Kako nam je rečeno nezvanično Mehmedagić će do sutra ujutro biti zadržan u prostorijama za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo, kada bi trebao biti prebačen u Tužilaštvo BiH s obzirom da se zakonski ta procedura mora izvršiti u roku 24 sata.

U međuvremenu, završen je uviđaj, odnosno pretres Mehmedagićeve porodične kuće u Sarajevu.

Podsjetimo, iz Tužilaštva BiH potvrđeno je da je jutros Mehmedagić lišen slobode.

"Po nalogu Tužilaštva BiH lišen je slobode osumnjičeni Osman Mehmedagić. Lišavanje slobode realizirali su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Kako je rečeno, Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH provodi istragu u vezi s validnošću diplome direktora OSA-e. Kako smo ranije objavili, predmet ispitivanja su i određene finansijske transakcije u vezi s kupovinom kuće.

Povod za sumnju je što Mehmedagić novac kojim je kupio dvije kuće u Sarajevu, kako se tvrdi, nije podigao s računa u banci, pa će trebati utvrditi njegovo porijeklo.