Pomoćnik federalnog ministra
0

Mehinagić: Preispitati nezakonitosti u Željeznicama FBiH

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pomoćnik federalnog ministra prometa i komunikacija Izet Mehinagić izjavio je da će biti preispitani navodi o eventualnim nezakonitostima i nepravilnostima u radu Uprave Željeznica Federacije BiH.

"Povodom aktuelne situacije u Željeznicama FBiH izazvane prošlosedmičnom nelegalnom obustavom rada, Vlada Federacije BiH, odnosno Ministarstvo prometa i komunikacija uzeli su ozbiljno u obzir određene promjedbe koje su plasirane u javnosti, naravno i od sindikata u vezi sa pojedinim postupcima i aktivnostima Uprave Željeznica FBiH, da li su oni zakoniti ili nisu", kazao je Mehinagić Feni.

U tom smislu, kako je dodao, pripremljeno je rješenje o obavljanju upravnog nadzora oko nekih najznačajnijih pitanja provođenja propisa i drugih postupaka od strane Uprave, a koje treba potpisati resorni ministar.

"Očekujemo da će rješenje biti potpisano ovih dana i da ćemo preduzeti upravni nadzor nad radom organa upravljanja Željeznica u vezi sa pitanjima koja su spominjana u tim aktivnostima", dodao je Mehinagić.