{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2015 bit će održani 22. augusta

13.8.2015. u 09:23
689
28
Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2015 bit će održani 22. augusta
689
Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2015 bit će održani 22. augusta
Takmičenje Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2015 će se održati u subotu, 22.8.2015. u 16 sati, na opjevanom kupalištu Bentbaša, a svoje umijeće još jednom će odmjeriti najbolji skakači u regionu.
Prema dosadašnjim prijavama, takmičit će se 20 skakača iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Oni će turneji skokova u regionu, od ove godine pridružiti i skakonicu u Sarajevu. Inicijator takmičenja je član Udruženja “Sport Active” Dino Bajrić, koji je i sam jedan od najboljih skakača u BiH i regionu.

“S obzirom da Sarajlije nisu imali priliku da posmatraju skokove u vodu u našem gradu, bila mi je želja sugrađane upoznati bolje sa sportom kojim se bavim, te dovesti na Bentbašu najbolje skakače iz regiona. Skakat ćemo sa platforme postavljene na visini od 15 metara u Miljacku koja je tu duboka preko tri metra”, izjavio je Bajrić.

Tako će ljubitelji ovog sporta u BiH, poslije Konjica, Banje Luke, Višegrada, Mostara i Jajca, dobiti priliku da gledaju “letove” i u Sarajevu, A nekada popularno kupalište ponovo će biti u fokusu javnosti.

"Nadamo se da će Sarajlije prepoznati našu želju da spasimo od zaborava našu Bentbašu i pridružiti nam se u subotu popodne u velikom broju. Također, s obzirom da se takmičenje održava u jeku turističke sezone, te u vrijeme završnice 21. Sarajevo Film Festivala, vjerujemo da će i brojni turisti u Sarajevu iskoristiti priliku da pogledaju atraktivne skokove, te potražiti svoje mjesto u publici. Naša želja je da naredne godine ishodujemo dozvolu za postavljanje platforme na visinu od 17 metara, te da tako na Bentbaši imamo jednu od najviših skakonica u BiH, uz mostarski Stari Most i vodopad u Jajcu. Ministru kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo, Sameru Rešidatu zahvaljujemo što je prepoznao važnost organiziranje ovakve manifestacije, te iskazao podršku i našoj želji da takmičarski skokovi u Sarajevu postanu dio regionalnog kalendara takmičenja i, iz godine u godinu, sve veća i važnija manifestacija. Nadamo se da će ova informacija naći mjesta za objavu u vašem mediju, kao najava takmičenja, te pozivamo vašu ekipu da nam se pridruži na Bentbaši u subotu, 22.8. u 16 sati", navode organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: