SDA
0

Međunarodni naučni skup u povodu obilježavanja 20. godišnjice stranke

FENA
Stranka demokratske akcije (SDA) organizirala je u ponedjeljak u Sarajevu, povodom obilježavanja 20. godišnjice od osnivanja, Međunarodni naučni skup.

Skupu su, pored članova SDA, prisustvovali i aktivno učestvovali i predstavnici "sestrinskih" stranaka iz Makedonije, Hrvatske te Kosova.

"Teme izlaganja su raznovrsne i obuhvataju politički, privredni, ekonomski te kulturni sektor. Cilj nam je, kreiranje zbornika radova koji će ostati kao trajni podsjetnik na uspješno djelovanje SDA u toku proteklih 20 godina", izjavio je Feni član Glavnog odbora SDA Irfan Ajanović.

Savjetnik predsjednika SDA Sulejmana Tihića Timur Numić kazao je da je SDA ponosna na protekle godine i na doprinos odbrani BiH, ali i na aktivno učešće u građenju države.

"SDA je vodeća politička snaga BiH i kreator svih pozitivnih gibanja u zemlji. Naravno, pred nama je još mnogo zadataka", kazao je Numić.

Dodao je da je današnji skup potvrda jedinstva ne samo članova SDA već i "sestrinskih" stranaka iz okruženja. Tim povodom, najavio je Numić, u Sarajevu će 27. maja biti održana osnivačka sjednica stalnog tijela čiji će zadatak biti koordiniranje rada SDA na prostoru bivše Jugoslavije i približavanja bivših jugoslavenskih država.

Članovi ovog tijela sastajat će se svaka tri do četiri mjeseca u drugoj zemlji.