BiH
0

Međunarodni forum Bosna: Drugi lingvistički kolokvij u Sarajevu

FENA
U organizaciji Međunarodnog foruma Bosna i Filozofskog fakulteta u Sarajevu će 22. i 23. decembra biti održan drugi lingvistički kolokvij, saopćeno je iz Međunarodnog foruma Bosna.

Iskustva s Prvog lingvističkog kolokvija, koji je održan u oktobru prošle godine, bila su pozitivna, te je odlučeno da ovakvi lingvistički skupovi imaju kontinuitet i da se održavaju jednom godišnje.

Taj skup se ove godine održava pod nazivom "Sarajevski lingvistički susreti 2006." i okupit će istaknute lingviste iz BiH i inozemstva.

Osim njih, u posebnoj sekciji, izlaganja će imati i mladi lingvisti s Univerziteta u Sarajevu koji su upravo odbranili svoje magistarske teze ili su u fazi izrade doktorskih disertacija.

Kao prateći sadržaji, uz kolokvij, će biti održan i workshop za studente postdiplomskog studija iz lingvistike, te predavanja za studente dodiplomskog studija.

U radu skupa sudjelovat će Željko Bošković (University of Connecticut), Nadira Aljović (Universite Paris 8), Lanko Marušič (Univerza v Novi Gorici), Saša Vukić, te nastavnici Filozofskog fakulteta u Sarajevu Midhat Riđanović, Kerima Filan, Alma Sokolija i Nedžad Leko i mladi lingvisti Vedad Smailagić, Elma Dizdar, Sabina Bakšić, Amela Šehović i Merima Osmankadić.