{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodni eksperti na konferenciji "Meet, See, Do" u Sarajevu

20.4.2013. u 15:48
0
0
Međunarodni eksperti na konferenciji "Meet, See, Do" u Sarajevu
0
Od 23. do 25. aprila u Sarajevu će se održati konferencija pod nazivom "Meet, See, Do" (Dođi, vidi, uradi). Kao što sam naziv govori, cilj ove konferencije jeste da se radnici u muzejskim institucijama i profesionalci u oblasti kulturnog nasljeđa sretnu, upoznaju, vide uspješne primjere iz regije i svijeta i prezentiraju svoje projekte.
Balkanska mreža muzeja ulaže u značajne napore i sredstva u razvoj muzeja još od 2006. godine, putem organizacije treninga i zajedničkih projekata. Nakon "Meet, See, Do" međunarodne konferencije za muzejske radnike, muzeji će u saradnji sa NVO-ima koje se bave promocijom prava osoba sa invaliditetom, umjetnicima i umjetnicama i drugim orgnaizacijama i pojedincima, moći aplicirati CHwB-u za finansiranje svojih projekata, a rok za prijavu je 13. maj 2013. godine.

Balkansku mrežu muzeja finansira vlada Švedske kroz razvojni program i Stavros Niarchos fondacije. Više informacija na web stranici: www.bmuseums.net.

"Zbog teške situacije sa kojom se svakodnevno suočavaju muzeji u BiH, mislimo da je jako važno što se ova konferencija održava u Sarajevu, kao poruka da će kultura, umjetnosti i muzeji ponovo oživjeti. Da bi se to desilo potrebno je mnogo rada i mnogo dobrih ideja i projekata, kakvih će svakako biti na 'Meet, See, Do' konferenciji", poručili su organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: