{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodni eksperti na konferenciji "Meet, See, Do" u Sarajevu

20.4.2013. u 15:48
0
0
Međunarodni eksperti na konferenciji "Meet, See, Do" u Sarajevu
0
Od 23. do 25. aprila u Sarajevu će se održati konferencija pod nazivom "Meet, See, Do" (Dođi, vidi, uradi). Kao što sam naziv govori, cilj ove konferencije jeste da se radnici u muzejskim institucijama i profesionalci u oblasti kulturnog nasljeđa sretnu, upoznaju, vide uspješne primjere iz regije i svijeta i prezentiraju svoje projekte.
Balkanska mreža muzeja ulaže u značajne napore i sredstva u razvoj muzeja još od 2006. godine, putem organizacije treninga i zajedničkih projekata. Nakon "Meet, See, Do" međunarodne konferencije za muzejske radnike, muzeji će u saradnji sa NVO-ima koje se bave promocijom prava osoba sa invaliditetom, umjetnicima i umjetnicama i drugim orgnaizacijama i pojedincima, moći aplicirati CHwB-u za finansiranje svojih projekata, a rok za prijavu je 13. maj 2013. godine.

Balkansku mrežu muzeja finansira vlada Švedske kroz razvojni program i Stavros Niarchos fondacije. Više informacija na web stranici: www.bmuseums.net.

"Zbog teške situacije sa kojom se svakodnevno suočavaju muzeji u BiH, mislimo da je jako važno što se ova konferencija održava u Sarajevu, kao poruka da će kultura, umjetnosti i muzeji ponovo oživjeti. Da bi se to desilo potrebno je mnogo rada i mnogo dobrih ideja i projekata, kakvih će svakako biti na 'Meet, See, Do' konferenciji", poručili su organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: