Međugorje: Godišnjica rada Fonda "Fra Slavko Barbarić"

F
FENA
29.12.2011. u 19:04
0
1
Međugorje: Godišnjica rada Fonda "Fra Slavko Barbarić"
0
Međugorje: Godišnjica rada Fonda "Fra Slavko Barbarić"
Dvadeseta godišnjica rada fonda "Fra Slavko Barbarić" Međugorje obilježena je danas u Međugorju, a uz proslavu godišnjice održan je i tradicionalni susret stipendista "Studentski dan", te je organizirana dodjela stipendija i potpora studentima.
Na svečanosti dodjele stipendija fra Ivan Sesar govorio je o aktivnostima Fonda, dok je svoja zapažanja o liku i djelu fra Slavka Barbarića podijelio fra Svetozar Kraljević. Nazočnima se obratio i rektor Sveučilišta u Mostaru Vlado Majstorović koji je, čestitavši na godišnjici fonda i dobitnicima stipendija, naglasio važnost obrazovanja.

Na konkurs za stipendije i potpore u ovoj se akademskoj godini prijavilo 438 studenata, od kojih je 390 ispunilo uslove konkursa.

S obzirom na ograničena sredstva Skupština i Udruga su odlučili da stipendije dobivaju studenti koji su slabijeg imovnog stanja i postižu zapažen uspjeh u studiranju.

Stipendije su odobravane prema odvojenim rang listama i to 59 stipendija za nadarene studente s prosjekom ocjena 4,5 i više i 78 potpora za studente lošijeg imovnog stanja s prosjekom ocjena 3,0 i više.

Inače fond "Fra Slavko Barbarić" Međugorje osnovan je 1991. pod nazivom "Prijatelji talenata", s nakanom materijalne i duhovne potpore talentiranim i materijalno ugroženim studentima. Nakon smrti tvorca ideje, utemeljitelja i predsjednika Fonda fra Slavka Barbarića Fond nosi ime njemu u čast.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: