{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jovan Divjak: Zračimo srećom, zadovoljstvom i ljubavlju

F
17.1.2012. u 14:43
0
11
Jovan Divjak: Zračimo srećom, zadovoljstvom i ljubavlju
0
Jovan Divjak: Zračimo srećom, zadovoljstvom i ljubavlju
Jovan Divjak
Udruženje Obrazovanje gradi BiH proteklu godinu obilježilo je nastavkom trenda povećanja, u odnosu na 2010. godinu, broja stipendija i stipendista, ljetovanja i zimovanja za djecu, te materijalne podrške učenicima i školama.
Izvršni direktor Udruženja Jovan Divjak navodi da su rezultati proistekli zahvaljujući angažmanu osoblja, upravnih struktura i stalnih volontera. Kaže da su sve aktivnosti Udruženja usmjerene za dobrobit djece i mladih ljudi koje, prema mogućnostima i uz podršku donatora, pomažu. Izdvojio je i uspjehe koje postižu njihovi stipendisti.

"Zračimo srećom, zadovoljstvom i ljubavlju. Takva će ostati ova i godine koje slijede", ističe Divjak.

Kao značajan označen je projekt prevazilaženja posttraumatskih posljedica kroz psihosocijalnu rehabilitaciju, rekreaciju i edukaciju, te navedeno da su osigurana sredstva za realizaciju tog projekta i za ovu godinu.

Među aktivnostima Udruženja Divjak je istaknuo štampanje zidnih kalendara. Kalendar za ovu godinu s likovima bh. književnika prodat je u više od 30.000 primjeraka, a novac od prodaje bit će utrošen za stipendiranje.

Udruženje trenutno stipendira 516 djece od čega 131 romsko dijete. U proteklih 17 godina stipendirano ih je više od 4.300,a ukupna vrijednost je 1.760.000 eura. Osim toga, u okviru materijalne podrške, više od 3.100 djece bilo je na ljetovanju u više od 15 država Evrope, Kanadi i Urugvaju.

Udruženje Obrazovanje gradi BiH osnovano je 1994. godine, pruža moralnu i materijalnu podršku učenicima i studentima da putem kvalitetnog i potpunog obrazovanja postanu korisni članovi društva. Novac za stipendiranje Udruženje osigurava putem članarine, donacija, sponzorstva, dobrovoljnih priloga i prihodom od vlastite neprofitne djelatnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: