{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Medicinari u RS-u bez uplaćenih doprinosa, sindikati razjedinjeni

F
23.10.2013. u 11:11
0
0
Medicinari u RS-u bez uplaćenih doprinosa, sindikati razjedinjeni
0
Medicinari u RS-u bez uplaćenih doprinosa, sindikati razjedinjeni
Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske (RS) pozvao je na hitan socijalni dijalog da bi se pregovorima riješili teški i nagomilani problemi u zdravstvu RS-a, uključujući i rješavanje pitanja uplata neisplaćenih doprinosa.
Milionski dugovi zbog neuplaćenih doprinosa uzrokuju apsurdnu situaciju da medicinari RS-a ne mogu ovjeriti knjižice da bi se liječili, odnosno ostvarili pravo na penziju.

U ovom sindikatu i danas ponavljaju da su protiv odgađanja tog problema na jedan duži period za šta se, kako navode, zalaže Milenko Granulić, predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS-a.

"Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara RS-a otvoreno izražava svoje neslaganje s ovim potpuno neprihvatljivim i nezakonitim prijedlogom i javno se protivi donošenju takvih odluka", stoji u saopćenju.

Granuliću skreću pažnju da je "svojom neumjesnom i omalovažavajućom izjavom", o strukovnim sindikatima zdravstvenih radnika koji su, kako on kaže, “kućni sindikati”, potpuno neosnovano i vrlo grubo uvrijedio sve dostojanstvene, vrijedne i poštene doktore medicine, kao i medicinske sestre tehničare, članove Strukovnog sindikata doktora medicine i Strukovnog sindikata medicinskih sestara tehničara RS-a, zbog čega od njega izričito zahtijevamo da se ubuduće uzdrži od ovakvih i sličnih diskriminirajućih i uvredljivih javnih izjava.

"Smatramo da je očito da se sindikalna aktivnost Granulića prije svega zasniva na davno stečenim monopolima bivših državnih sindikata, a oholost u javnim nastupima, kao i njegovo nerazumijevanje općih pravila sindikalnog organizovanja, jasno govori da je vrijeme takvih i sličnih sindikata odavno prošlo", navode iz ovog sindikata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: