{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


McDonald's u Mostaru zatvoren zbog reketa i prijetnji radnicima

8.3.2013. u 13:25
7
200
McDonald's u Mostaru zatvoren zbog reketa i prijetnji radnicima
7
McDonald's u Mostaru zatvoren zbog reketa i prijetnji radnicima
McDonalds u Mostaru otvoren je u aprilu prošle godine (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
McDonald'sov restoran u Mostaru jutros je zatvoren zbog, kako nam je rečeno, pokušaja iznude novca i prijetnji uposlenicima.
Ovakva situacija, kaže za portal Klix.ba Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija firme Gliese 581g DL McDonald's, traje već nekoliko mjeseci. Također, dodaje naš sagovornik, zahtjeva se poštivanje pravilnika tzv. Herceg Bosne.

Zbog svega ovoga, u McDonald'su su odlučili jutros zatvoriti svoj restoran u Mostaru.

"Državni istražni organi su dobili dokumente u kojima se od McDonald'sa decidno traži novac, a kako bi prestale ucjene i kontinuirani neargumentirani napadi na naš rad u tom gradu. Posljednji zahtjev je glasio 100 hiljada KM i ovo će prestati. U posljednjih 60 dana našim uposlenicima su bušene gume na automobilu, upućivane su im prijetnje da ih 'niko ne čuva kada izađu iz restorana', a vrhunac je bio 'saslušavanje' u vožnji autom kroz Mostar. Nažalost, nismo vidjeli reakciju policije", izjavio je Hadžiarapović za portal Klix.ba.

Hadžiarapović je dodao kako je paralelno počeo pritisak inspekcije da se poštuju pravilnici o hrani HRHB, iako se na području FBiH u drugim kantonima primjenjuju zakoni BiH.

"Svi nalazi nadležnog Zavoda za javno zdravstvo HNK o kvalitetu hrane su potpuno ispravni i o tome postoji obimna dokumentacija, neovisno o tome koji je proizvod u pitanju. No, problem nastaje u zavisnosti od toga da li te nalaze radite na lijevoj ili desnoj strani obale te u trenutku kada inspektorici ne pristanete dati 2.000 KM za organiziranje 'seminara' za uposlene. Propis bi, valjda, trebao biti jedan, barem za područje kantona, odnosno grada, a ne da se oni tumače i potom pokušaju zloupotrijebiti. Isti proizvodi su u svim našim restoranima i nikada nikakav problem nije bio ni s nalazima laboratorija, a kamoli inspekcijama", naglašava Hadžiarapović.

On nije želio spekulirati o tome kakva je konačna sudbina restorana u Mostaru, koji zapošljava 45 radnika.

Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNK, potvrdio nam je da je u proteklom periodu bilo prijava po ovom pitanju i da će se policija tog kantona očitovati početkom naredne sedmice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: