"Moj je život moja pjesma"
0

FOTO+VIDEO / Maya, Nina, Aleksandra i Karolina zajedno za zdravlje

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Danas je u prostorijama Mediacentra u Sarajevu pres-konferencijom počela velika kampanja borbe protiv raka grlića maternice "Moj je život moja pjesma".

Premijerno je predstavljena pjesma i spot "Moj je život moja pjesma", gdje su se prvi put udružili najbolji ženski vokali u regionu Maya Sar, Nina Badrić, Aleksandra Radović i Karolina Gočeva.

Prepunoj sali su se obratili prof. dr. Ermina Ilijazović, prof. dr. Jasmina Gutić, predsjednica UG "Renesansa" Spomenka Hadžić, prof. dr. Mirsada Hukić, Zlatko Berbić, Maya Sar i reditelj spota Adnan Huremović u ime Arthur produkcije.

Tekst i muziku za pjesmu potpisuje Maya Sar, muzički producent pjesme je Mahir Sarihodžić (Long Play Studio Sarajevo), koji također potpisuje i aranžman. Spot je uradila Arthur produkcija iz Tuzle, režiser spota je Adnan Huremović, a producent Elmir Huremović. Spot je sniman u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Maya Sar je ovom prilikom istakla: "Posebno mi je drago što je cijela kampanja krenula iz BIH, do sada su slični projekti bili samo u Hrvatskoj i Srbiji, ali nikada u našoj zemlji. Još jedan razlog zbog kojeg mi je drago što učestvujem u ovoj kampanji je i taj što sam i ja žena."

Rak grlića maternice je drugi najčešći tumor kod žena, sa gotovo pola miliona novodijagnosticiranih slučajeva godišnje. U potpunosti je preventabilno oboljenje i gotovo svaki slučaj može biti uspješno spriječen sa organizovanim probirom.

Dvadesetšestog januara 2011. godine je veliki završni događaj kampanje na kojem će prisustvovati svi izvođači. Humanitarni karakter cijele kampanje ima za cilj prikupljanje sredstava koja bi trebala biti utrošena na programe prevencije raka grlića maternice, u okviru UG "Renesansa".

Kampanja "Moj je život, moja pjesma" ideja je koju potpisuje Berbić Zlatko (Kameleon i Colosseum). Projekat su podržali UNFPA, GTZ, ECCA, BH Telecom, BH Pošta, NLB Tuzlanska banka, Bingo, Zavod za javno zdravstvo TK, Hotel Hollywood I MN-media.

Tokom mjeseca januara bit će aktivni i humantirani brojevi: MTEL - 1434, BH Telecom - 090 29 00 33 i HT ERONET - 092 880 820. Pozivom na navedene brojeve donirate 1 KM (+PDV) Fondu za borbu protiv raka grlića maternice.