Maya, Nina, Karolina i Aleksandra
0

Humanitarni koncert "Moj je život moja pjesma" u BKC-u

Sarajevo-x.com
U srijedu, 26. januara, u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu bit će održan humanitarni koncert pod nazivom “Moj je život moja pjesma”.

Na koncertu će nastupiti Maya Sar, Nina Badrić, Karolina Gočeva i Aleksandra Radović, pjevačice koje su prošlog mjeseca promovirale istoimenu pjesmu, čime je označen početak kampanje za prevenciju karcinoma grlića maternice. Kampanja će biti zaključena aukcijom umjetnina i velikim koncertom u BKC-u na kojem će spomenute pjevačice prvi put javno izvesti pjesmu “Moj je život moja pjesma”, nakon čega će publika moći uživati u hitovima Nine Badrić, Aleksandre Radović, Karoline Gočeve i Maye Sar.

Iako je održavanje humanitarnog koncerta prethodno najavljeno u Domu mladih, koncert će iz tehničkih razloga biti održan u Bosanskom kulturnom centru, s početkom u 20.00 sati. Ulaznice za ovaj koncert po cijeni od 20 KM možete kupiti na blagajni Bosanskog kulturnog centra, te kod uličnih prodavača.

Kampanja “Moj je život moja pjesma” za cilj ima podizanje svijesti o raku grlića maternice kao oboljenju koje se može spriječiti i uspješno liječiti i prva je kampanja koja uključuje umjetnike iz četiri zemlje regije. Projekat je podržan od strane UNFPA. Zvanična web stranica kampanje je www.bhccp.ba.