Banja Luka
16

Matthew i Martina Field posjetili Udruženje roditelja djece sa Downovim sindrom

Piše: Er. M.
Foto: M. D./Klix.ba
(Foto: M. D./Klix.ba)
Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field zajedno sa suprugom Martinom Field, koja je članica Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara, posjetio je Udruženje roditelja djece sa Downovim sindrom "Daun si mi" u prostorijama Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjoj Luci.

Martina Field je tim povodom kazala da Diplomatski zimski bazar već četiri godine podržava rad ovog udruženja i njihovu svakodnevnu borbu. Kako kaže, Diplomatski zimski bazar je najveći dobrotvorni događaj koji se organizuje u BiH već 15 godina.

"Fokus bazara je da prikupi što više sredstava i da se ta sredstva podijele organizacijama koje rade sa djecom širom Bosne i Hercegovine. Bilo da su to djeca s posebnim potrebama, djeca koja rastu u rizičnim okolnostima ili djeca bez roditeljske skrbi", rekla je Field.

Predstavnica Udruženja "Daun si mi" iz Banje Luke Ana Nikolić zahvalila se organizatorima Diplomatskog zimskog bazara, koji je najveći humanitarni događaj u BiH.

"Naša organizacija se iz prikupljenih sredstava na ovom događaju finansira već četvrtu godinu zaredom. Mi ćemo i ove godine nastaviti realizaciju projekta pod nazivom Logopedski tretmani za djecu sa Downovim sindromom", kazala je Nikolić.

Ona je pojasnila da je ovim projektom obuhvaćeno i 20 djece sa Downovim sindromom u dobi od mjesec do 16 godina, a u projekt su uključeni logopedi koji dolaze iz različitih ustanova iz Banje Luke.