Svečanost u Sarajevu
30

Matthew Field na 93. rođendan kraljice Elizabete II: To je naša najdugovječnija vladarica

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini upriličila je svečani prijem povodom obilježavanja 93. rođendana kraljice Elizabete II, te 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Ujedinjenog kraljevstva i Bosne i Hercegovine.

Ambasador Velike Britanije Matthew Field je kazao da je kraljica Elizabeta II najdugovječnija vladarica, da je Theresa May 13. premijerka imenovana u Velikoj Britaniji dok je ona vladarica, a Donald Trump 11. predsjednik SAD-a.

"Sve je vidjela", kazao je Field.

Kada je riječ o diplomatskim odnosima Bosne i Hercegovine i Velike Britanije, Field je kazao kako vjeruju u BiH i građane ove zemlje.

"Ono što rade bh. građani da bi imali prosperitetniju zemlju, to nam je inspiracija", rekao je Field, dodavši kako Brexit neće spriječiti Veliku Britaniju da ostane veliki prijatelj Bosne i Hercegovine.

Na prijemu su prisustvovale poznate ličnosti iz političkog i javnog života, među kojima je bio šef OSCE-a Bruce Berton, ambasador SAD Eric Nelson, Marina Pendeš, Elmedin Konaković, Zlatko Lagumdžija, Damir Marjanović, Gordana Tadić, Admir Katica i Senad Mašović.