{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Matić: Očekujem kandidiranje čelnika Federacije BiH

F
14.2.2007. u 07:55
0
0
Matić: Očekujem kandidiranje čelnika Federacije BiH
0
Matić: Očekujem kandidiranje čelnika Federacije BiH
U Sarajevu je za danas najavljen nastavak konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.
Na dnevnom redu će biti izbor novog rukovodstva - predsjedavajućeg i dva dopredsjedavajuća Doma, kandidiranje predsjednika i dva dopredsjednika Federacije te izbor delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjedavajući u dosadašnjem mandatu ovog federalnog Doma Slavko Matić, koji će voditi sjednicu, očekuje da će danas biti izabrani predsjedavajući i dva dopredsjedavajuća federalnog Doma naroda te kandidirani predsjednik i dva dopredsjednika FBiH. Kandididature za ove rukovodioce Federacije treba da razmatra i drugi - Predstavnički dom Federalnog parlamenta.

«Liste kandidata za predsjednika i dopredsjednike FBiH zvanično nisu dostavljene u Parlament, izuzev što se u medijima moglo čuti da će Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH nominirati Borjanu Krišto za predsjednicu entiteta, a Stranka demokratske akcije (SDA) Mirsada Kebu za jednog od dopredsjednika. Koga će nominirati Stranka za BiH (SBiH) za drugog dopredsjednika, to nisam vidio čak ni u medijima», riječi su Slavka Matića.

Konstituirajuća sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta započela je 25. januara, kada su 52 novoizabrana delegata položila zakletvu, ali nije izabrano novo rukovodstvo Doma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: