{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Matanović: Predložit ćemo sveobuhvatne izmjene Zakona o javnom RTV sistemu

29.10.2015. u 16:17
23
15
Matanović: Predložit ćemo sveobuhvatne izmjene Zakona o javnom RTV sistemu
23
Matanović: Predložit ćemo sveobuhvatne izmjene Zakona o javnom RTV sistemu
Slavko Matanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Slavko Matanović kazao je kako se poduzimaju aktivnosti kako bi se tri javna RTV servisa usaglasila o registraciji mrežnog operatora za upravljanje zajedničkom mrežom.
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul pitao je na zajedničkoj sjednici oba doma Parlamentarne skupštine BiH kako Ministarstvo komunikacija i saobraćaja misli provesti Zakon o javnom RTV sistemu BiH, a posebno odredbe koje se odnose na uspostavu Korporacije, naplate i raspodjele RTV takse, uređivanje, emitiranje i reproduciranje programa na službenim jezicima, jezicima konstitutivnih naroda.

Preciznije, hoće li i kada će Ministarstvo ponuditi izmjene i dopune postojećeg zakona o javnom RTV sistemu BiH.

Ministar Matanović kazao je da sada kada je otkočen proces digitalizacije, još više dolazi do izražaja potreba za uspostavljanjem Korporacije pa Ministarstvo poduzima aktivnosti kako bi se tri javna RTV servisa usaglasila o registraciji mrežnog operatora za upravljanje zajedničkom mrežom.

On je dodao da postoje brojni problemi u funkcionisanju javnog RTV sistema, te da će Ministarstvo predložiti sveobuhvatne izmjene Zakona o javnom RTV sistemu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: