{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mašinovođe ŽRS: Najodgovorniji Dragan Savanović

S
8.11.2011. u 15:15
0
1
Mašinovođe ŽRS: Najodgovorniji Dragan Savanović
0
Mašinovođe ŽRS: Najodgovorniji Dragan Savanović
Mašinovođe Željeznica Republike Srpske odbacili su tvrdnje Uprave ove kompanije, te ocijenili da je najodgovorniji za trenutno stanje generalni direktor Dragan Savanović.
Mašinovođe u saopštenju navode da Uprava ŽRS nije uspjela da organizuje prevoz robe i putnika, te da kompanija trpi mnogo veće gubitke nego što to navodi poslovodstvo.

Oni navode da Uprava saopštenjima kojim se ranije oglašavala, kao i tvrdnjama iznesenim na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci obmanula javnost, Vladu RS, pa čak i predsjednika RS Milorada Dodika.

Najodgovorniji za trenutno stanje u ŽRS je Savanović zbog toga što nije ispunjavao potpisane protokole i sporazume, a odbijao je da primi delegaciju mašinovođa na pregovore i ŽRS doveo u bezizlazno stanje, ocijenjeno je u saopštenju mašinovođa.

Oni navode da Savanović od aprila do danas nije uradio ništa, jer nije usvojen plan poslovanja za ovu godinu, zatim je potpisivao i donosio odluke, koje nisu pravno valjane, jer je Ugovor o radu potpisao tek u avgustu.

Mašinovođe navode da je poslije zasjedanja disciplinske komisije 7. novembra na jednog člana diciplinske komisije izvršen pritisak i da o tome posjeduju tonski snimak, koji će po okončanju situacije biti dostavljen istražnim organima radi pokretanja tužbe.

Mašinovođama nije u interesu da vozovi stoje, pa se nadamo da će u najskorije vrijeme Uprava Željeznica RS ispuniti opravdane zahtjeve mašinovođa kako bi se ova mučna situacija okončala, navodi se u saopštenju.

Generalni direktor ŽRS Dragan Savanović izjavio je danas da je u ovom trenutku uspostavljeno oko 60 odsto teretnog saobraćaja, dok je međunarodni putnički saobraćaj zamijenjen autobuskim prevozom o trošku ŽRS, a lokalni putnički saobraćaj ne funkcioniše. Savanović kaže da su 10. oktobra mašinovođe nenajavljeno, ne poštujući zakon, obustavile rad.

Izvršni direktor poslova operacija u ŽRS Draženko Todorović naglasio je da u ovom trenutku još ne može biti precizno procijenjena šteta, ali i istakao da gubici dnevno iznose više od 50.000 KM samo od nerealizovanih ugovorenih prevoza.

Prema njegovim riječima, odštetni zahtjevi od korisnika željeznica i oštećenih se tek očekuju, uz procjenu da će oni sigurno biti milionski.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: