BiH
330

Mašić učenicima: Budite marljivi i predani, jer škola vas odgaja kao ličnosti

FENA
Povodom početka nove školske 2014./2015. godine Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić uputio je čestitku, svim učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim uposlenicima u školstvu, zaželivši im što bolji uspjeh u učenju i radu te obilje lijepih trenutaka zajedničkog učenja i druženja.

"Drage učenice i učenici, želimo vam sretnu i uspješnu novu školsku godinu, mnogo uspjeha u učenju i vladanju te što bolje rezultate u radu. Budite marljivi i predani, kreativni i odlučni, hrabri i odvažni za sve nove prilike i mogućnosti u sticanju znanja, vještina i sposobnosti, kao i pozitivnih ljudskih vrijednosti, jer vas škola, istovremeno, i obrazuje ali i odgaja kao cjelovite ličnosti. Posebne čestitke i dobrodošlicu upućujemo najmlađim školarcima, našim prvačićima, za koje su ovo izuzetno sretni i uzbudljivi dani", rekao je Mašić.

Dodao je da nažalost, u školske klupe danas neće sjesti određeni broj učenika iz poplavljenih područja, odnosno iz onih dijelova u kojima se još uvijek obavljaju neophodni sanacioni radovi.

Vjerujemo, kazao je Mašić, da će se i oni vrlo brzo pridružiti svojim vršnjacima u redovnom i kontinuiranom praćenju nastave, a obaveza nas odraslih je da i dalje predano i intenzivno radimo na osiguranju kvalitetnijih uvjeta obrazovanja i pružanja jednakih šansi svakom djetetu za potpuni razvoj njegovih mogućnosti, sposobnosti i ukupnih potencijala, navodi se u čestitki federalnog ministra Mašića.

Početak redovne nastave prolongiran je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu odlukom resornog ministarstva i počet će 8. septembra.

Federalni ministar obrazovanja nauke prvog dana nove školske godine u posjeti je učenicima iz Konjević-Polja za koje počinje instruktivna nastava u Edukativnom centru u Novoj Kasabi, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.