Prijetnje disolucijom
91

Mašić reagovao na izjavu Nešića i prozvao Schmidta: "Svi koji govore na tu temu prizivaju rat"

B. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Zastupnik u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Damir Mašić reagovao je na izjavu ministra sigurnosti Nenada Nešića prilikom gostovanju u Klix Studiju koji je kazao da je mirna disolucija moguća i da se Bosna i Hercegovina može podijeliti kao Jugoslavija.
"Prvo, nikakva vrsta disolucije nije moguća, a pogotovo ne mirna. Drugo, svi oni koji govore na ovu temu zapravo otvoreno prizivaju rat u Bosni i Hercegovini", poručio je Mašić.

Pozvao je i visokog predstavnika Christiana Schmidta da počne koristiti svoje ovlasti

"Treće, vrijeme je da 'osoba iz grada koji ima nadležnost' istu počne i koristiti jer mu je to direktni mandat iz Dejtona", dodao je Mašić.

Podsjećamo, Nešić je danas prilikom gostovanja u Klix Studiju kazao da je mirna disolucija moguća i da se Bosna i Hercegovina može podijeliti kao Jugoslavija.

"Ja mislim da je vrijeme da Christian Schmidt ide kući. Nema on šta ovdje da traži. On je funkciju delegitimizovao, srozao, iako ga pola države nikad nije priznalo. On treba da ide kući i bavi se Bavarskom. Ako nametne mislim da bi se pokazalo da je BiH nemoguća država i da treba ići u mirnu disoluciju. Ja sam uvjeren da se mirna disolucija može provesti. Kad smo podijelili bivšu Jugoslaviju, što ne bi BiH", rekao je danas Nešić.