{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Martin Raguž više nije predsjednik HDZ-a 1990

Klix.ba
23.12.2015. u 11:45
15
26
Martin Raguž više nije predsjednik HDZ-a 1990
15
Martin Raguž više nije predsjednik HDZ-a 1990
Zbog složenog zdravstvenog stanja Martin Raguž je podnio zahtjev da odstupi sa funkcije predsjednika stranke. Kolegij HDZ-a 1990 je na jučerašnjoj sjednici, održanoj u Mostaru, prihvatio zahtjev predsjednika Raguža za povlačenje sa pozicije predsjednika HDZ-a 1990.
Martin Raguž, će u zavisnosti od zdravstvenog stanja učestvovati u stranačkim procesima, kroz HDZ 1990 i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Sukladno Statutu HDZ-a 1990, središnji odbor HDZ-a 1990 će imenovati vršitelja dužnosti predsjednika HDZ-a 1990 do održavanja izbornog Sabora, koji se prema statutarnim odredbama treba održati u sljedećih 12 mjeseci.

Sjednica Središnjeg odbora, na kojoj će biti izabran v.d. predsjednik HDZ-a 1990, održat će se u prvoj polovici januara 2016. godine. Kolegij HDZ-a 1990 je jednoglasno predložio Iliju Cvitanovića, dosadašnjeg glavnog sekretara, za poziciju v.d. predsjednika, saopćeno je iz HDZ-a 1990.

Otvoreno pismo Martina Raguža, koje je uputio članovima, simpatizerima i glasačima stranke, prenosimo u cjelosti.

Poštovani članovi, simpatizeri, glasači HDZ-a 1990, dragi prijatelji
zbog složenog zdravstvenog stanja i imeperativa njegova žurnog rješavanja, primoran sam se povući se sa pozicije predsjednika HDZ-a 1990. Obnašajući dužnost predsjednika HDZ-a 1990, kao i kroz sve prethodne dužnosti u mom dugogodišnjem javnom djelovanju, uvijek sam davao sebe u punom smislu te riječi.

Zdravstveno stanje mi više ne omogućava takav pristup, stoga, iz osjećaja pune odgovornosti prema vođenju stranke u punom kapacitetu, odlučio sam se na ovaj korak. No i dalje ću, sukladno svojim mogućnostima, sudjelovati u stranačkim procesima i kao izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Koristim prigodu kako bih se zahvalio na potpori koju sam imao obnašajući dužnost predsjednika HDZ-a 1990; obitelji, suradnicima, članovima, simpatizerima, glasačima, kao i sveukupnoj javnosti.

Bez obzira na formalne pozicije koje sam obnašao, uvijek sam bio i biću vođen idejom "Ovo je naša zemlja", Zemlja svih nas. Uredimo je po mjeri svih njenih naroda i građana. Podvucimo crtu pod ratove, međusobne podjele i okrenimo se ka izgradnji europske Bosne i Hercegovine.

U ozračju nadolazećeg blagdana, želim iskreno čestitati Božić svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovjesti i svima vama poželjeti sretnu i uspješnu 2016. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: