BiH
6

Martin Raguž: Nema čuđenja povodom mog prisustva na sarajevskom derbiju

Piše: E.S.H.
Martin Raguž (Facebook)
Martin Raguž (Facebook)
U nedjelju je odigran 104. sarajevski derbi, a na tribinama stadiona Grbavica su bile brojne osobe iz društvenog i političkog života u BiH. Jedan od njih je i Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na proteklim izborima.

Mnogi mediji su pisali o interesovanju Martina Raguža za fudbal, a posebno što se radi o sarajevskom derbiju, pa se on odlučio obratiti javnosti na svom Facebook profilu.

"Kao veliki zaljubljenik u fudbal, ali i sport općenito, u skladu sa mojim mogućnostima, povremeno posjećujem sportske manifestacije od Orašja do Neuma. Nekoć slavni američki trener, Vincent Lombardi, jedne prilike je kazao 'Ljudi koji rade zajedno će uvijek pobijediti, svejedno da li to bilo protiv kompleksnih odbrana u nogometu ili protiv problema modernog društva'. Vrijeme je da zajedno podvučemo crtu pod predrasude, podjele i sukobe, te konačno krenemo na put ka europskoj, ravnopravnoj, pravednoj i zaposlenoj Bosni i Hercegovini. Stoga nema čuđenja povodom mog prisustva na sarajevskom derbiju na kojem su snage odmjerili Sarajevo i Željezničar", napisao je Raguž na svojoj Facebook stranici.

Facebook status je izazvao buru komentara, a neki su se odlučili pozvati Raguža na "termin", na što je on odgovorio da bi se rado pridružio ekipi.