Usvojene liste
0

Martin Raguž kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

FENA
Martin Raguž
Martin Raguž
Predsjedništvo HDZ-a 1990 usvojilo je liste kandidata te stranke za Hrvatsku koaliciju HDZ 1990 – HSP BiH za oktobarske opće izbore.

Kako je priopćeno iz te stranke, kandidat HDZ-a 1990 i Hrvatske koalicije HDZ 1990 - HSP BiH za hrvatskog člana Predsjedništva je Martin Raguž.

Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz jedinice koju čine kantoni HNK i ZHK je predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić.

Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz jedinice koju čine Unsko-sanska i HBK je Filip Andrić.

Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz jedinice središnja Bosna je Rudo Vidović.

Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz jedinice Sarajevo je Dražen Gagulić.

Nositelj liste za Zastupnički dom (ZD) Parlamenta F BiH iz jedince HBK je predsjednik Kantonalnog odbora Boro Krišto, a nositelj liste za isti ZD iz jedinice HNK je Srećko Boras, dok je nositeljica liste u SBK Slavica Josipović, predsjednica KO HDZ 1990. U Posavskom kantonu nositelj liste za ZD je Perica Jelečević a u sarajevskom kantonu Davor Selak.

Nositelje liste za kantonalnu skupštinu HNK-a je Dijana Zelenika, za kantonalnu skupštinu u ZHK-u je Ivica Gašpar, za kantonalnu skupštinu HBK-a Nediljko Rimac, a u Posavini Pejo Damjanović. Nositelj liste za kantonalnu skupštinu u KSB-u je Dražen Matišić, predsjednik Mladeži HDZ-a 1990. U Kantonu Sarajevo nositelj liste za skupštinu je Tibor Kovač.

HDZ 1990 ima kandidate i u nekim izbornim jedinicama u Republici Srpskoj kao i kandidata za dopredsjednika Republike Srpske, a to je Željko Matić iz Banja Luke.

Liste kandidat HDZ 1990 i liste kandidata HSP BiH ukomponirat će se u jedinstvene liste kandidate u izbornim jedinicama u kojima nastupaju koalicijski i bit će predane Središnjem izbornom povjerenstvu u ponedjeljak 5. srpnja 2010, stoji u priopćenju.