{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marš mira Srebrenica - Vukovar dio zvaničnog programa 23. godišnjice genocida

F
FENA
4.5.2018. u 15:08
0
28
Marš mira Srebrenica - Vukovar dio zvaničnog programa 23. godišnjice genocida
0
Marš mira Srebrenica - Vukovar dio zvaničnog programa 23. godišnjice genocida
Na drugom sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a Srebrenica“ iz jula 1995. godine, koji je održan danas u Memorijalnom centru Potočari, prezentirani su izvještaji predsjednika pododbora.
Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida Nermin Alivuković izrazio je zadovoljstvo da pripreme za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici teku prema planu.

"Svi pododbori su formirani, i nema problema u radu. Nadamo se da ćemo finansijske prilike zaokružiti, poslali smo određene zahtjeve prema ambasadama, ministarstvima i drugim institucijama te očekujemo uskoro odgovore", rekao je Alivuković.

Adem Mehmedović, glasnogovornik Organizacionog odbora, potvrdio je da je usvojena odluka da "Marš mira Srebrenica-Vukovar" bude dio zvaničnog programa obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

"Pored toga, pokrenuta je inicijativa da se u Kravici, na mjestu ubistva i strijeljanja Bošnjaka u julu 1995. godine, postavi spomen-ploča", naveo je Mehmedović.

Predsjednik pododbora za "Marš mira 2018“ Munir Habibović naglašava da su u toku radovi na trasi kojom prolaze učesnici Marša mira.

"Vrši se deminiranje na lokaciji Buljim. Počelo je 19. aprila s ciljem da se u funkciju stavi trasa kojom su Srebreničani prolazili 'putem smrti' u julu 1995. godine. Federalnom ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica finansira radove na uređenju trase", rekao je Habibović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: