{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marš mira Srebrenica - Vukovar dio zvaničnog programa 23. godišnjice genocida

F
4.5.2018. u 15:08
0
28
Marš mira Srebrenica - Vukovar dio zvaničnog programa 23. godišnjice genocida
0
Marš mira Srebrenica - Vukovar dio zvaničnog programa 23. godišnjice genocida
Na drugom sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a Srebrenica“ iz jula 1995. godine, koji je održan danas u Memorijalnom centru Potočari, prezentirani su izvještaji predsjednika pododbora.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida Nermin Alivuković izrazio je zadovoljstvo da pripreme za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici teku prema planu.

"Svi pododbori su formirani, i nema problema u radu. Nadamo se da ćemo finansijske prilike zaokružiti, poslali smo određene zahtjeve prema ambasadama, ministarstvima i drugim institucijama te očekujemo uskoro odgovore", rekao je Alivuković.

Adem Mehmedović, glasnogovornik Organizacionog odbora, potvrdio je da je usvojena odluka da "Marš mira Srebrenica-Vukovar" bude dio zvaničnog programa obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

"Pored toga, pokrenuta je inicijativa da se u Kravici, na mjestu ubistva i strijeljanja Bošnjaka u julu 1995. godine, postavi spomen-ploča", naveo je Mehmedović.

Predsjednik pododbora za "Marš mira 2018“ Munir Habibović naglašava da su u toku radovi na trasi kojom prolaze učesnici Marša mira.

"Vrši se deminiranje na lokaciji Buljim. Počelo je 19. aprila s ciljem da se u funkciju stavi trasa kojom su Srebreničani prolazili 'putem smrti' u julu 1995. godine. Federalnom ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica finansira radove na uređenju trase", rekao je Habibović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: