SNSD
24

Marković: Ne vjerujemo da će Zvizdić osigurati većinu za izglasavanje povećanja akciza

Klix.ba
Milica Marković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milica Marković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković kazala je kako SNSD podržava nastojanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića da osigura većinu za usvajanje povećanja akciza na naftu i naftne derivate za 15 feninga po litru.

"Čekamo da vidimo šta će uraditi Zvizdić koji je posljednjih dana bio glavni protagonista osiguravanja podrške za te zakone s obrazloženjem da je važno da ti zakoni prođu zbog priča s MMF-om", kazala je Marković.

Ističe da je potrebno vidjeti da li Zvizdić ima kapacitet da uradi išta na tom planu, ali da informacije govore kako nema podrške za povećanje akciza.

"Mi i dalje smatramo da je priča o Zakonu o akcizama BiH i dalje važna. Ne sporimo te zakone i mislimo da je potrebno razgovarati o njima s ciljem donošenja. Prije parlamentaraca Vijeće ministara BiH je dužno da osigura podršku, odnosno dovoljan broj ruku zastupnika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH", rekla je Marković.

Zaključila je da će SNSD sačekati konačan stav predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića koji obavlja razgovore s državnim parlamentarcima.

"Sve su prilike da neće uspjeti ništa uraditi, ali treba ih istestirati i na ovom pitanju", rekla je Marković.