|

Marko Radoja podnio ostavku na uredničku poziciju BHT-a i postaje dopisnik iz Beograda

Marko Radoja podnio ostavku na uredničku poziciju BHT-a i postaje dopisnik iz Beograda
18
I. P.
10.9.2019. u 21:44
59
komentara
18

dijeljenja
Marko Radoja podnio ostavku na uredničku poziciju BHT-a i postaje dopisnik iz Beograda Marko Radoja (Foto: D. S./Klix.ba)
Glavni i odgovorni urednik Informativnog programa BHT-a Marko Radoja podnio je ostavku na funkciju, saznaje portal Klix.ba.
Kako je Radoja potvrdio sa portal Klix.ba, on će nakon napuštanja pozicije u Sarajevu biti imenovan kao šef dopisništva državne televizije Bosne i Hercegovine u Beogradu.

Na funkciju glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa BHT-a Radoja je postavljen u maju 2018. godine, a ispratile su je slučajevi prijetnji među kojima i prijetnje smrću.Prijetnje su bile vezane za slučaj navodne zabrane nošenja cvijeta Srebrenice i tvitova novinarke Svjetlane Topalić.

"Nisam zabranio nošenje Cvijeta Srebrenice, samo sam dao preporuku da ga voditelji ne nose, a svi naši novinari u živim uključenjima su nosili cvjetove i voditelji su koristili cvjetove", rekao je tada Radoja.

Također, Radoja je isticao postojanje "paralelnih struktura" u Sivom domu koje su na njega, navodno, vršile pritiske kako bi se provodili interesi neimenovanih interesnih grupa.
Prijavi grešku


Komentari (59)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...