Pitanje mandatara
10

Marko Pavić: Nema smisla to što radi Džaferović, ucjenjuje Vijećem ministara

SRNA
Marko Pavić (Foto: E. H./Klix.ba)
Marko Pavić (Foto: E. H./Klix.ba)
Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je danas da stav bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića kada je riječ o formiranju Vijeća ministara znači blokiranje institucije BiH i nefunkcionisanje BiH.

"Neka se oni koji nam nameću takvu politiku zamisle šta rade BiH. Nema smisla to što radi Džaferović, da ucjenjuje nečim što treba da bude dio budućih odluka, odluka o formiranju Vijeća ministara", rekao je Pavić novinarima u Banjoj Luci.

On je poručio da Republika Srpska ima svoj put, svoje organe i institucije, te da će nastaviti da funkcioniše.

Pavić kaže da se DNS davno opredijelio za put prema EU i da je zainteresovan da sve institucije u BiH, pa tako i u Republici Srpskoj, to zadovolje kroz odgovore na dodatna pitanja i upitnike, te kriterijume koje traži EU.

"Očekujem da naši odgovori budu prihvaćeni i da će BiH ubrzo dobiti za jedan viši nivo u odnosima sa EU", rekao je Pavić.

Džaferović je izjavio da se "ne može dati mandat za sastav Vijeća ministara nekom ko unaprijed kaže da neće poštovati zakone, odluke i usvojene politike", te da je pitanje predaje Godišnjeg nacionalnog plana pitanja vladavine prava.