Zastupnica Naše stranke
679

Marinković-Lepić: Kupovina skupocjenih automobila parlamentarcima je ugrožavanje života ljudi

B. R.
Marinković-Lepić kritikovala kupovinu automobila u Parlamentu BiH (Foto: I. Š./Klix.ba)
Marinković-Lepić kritikovala kupovinu automobila u Parlamentu BiH (Foto: I. Š./Klix.ba)
Kupovina skupocjenih automobila za političare je ugrožavanje života građana, poručila je zastupnica Naše stranke (NS) u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Mirjana Marinković-Lepić.

Njena reakcija je uslijedila nakon što je okončan tender Sekretarijata Parlamenta Bosne i Hercegovine za nabavku tri skupocjena automobila, saopćili su iz NS-a.

Automobili su namijenjeni predsjedavajućem Zastupničkog doma Nebojši Radmanoviću iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), dopredsjedavajućoj Borjani Krišto iz Hrvatske demokratske zajednice te predsjedavajućem Doma naroda Nikoli Špiriću iz SNSD-a.

Ukupna cijena za tri vozila iznosi, kako su naveli, 329.175 KM.

"U vrijeme pandemije i njome uzrokovane zdravstvene i ekonomske krize kakva našu državu nikad nije zadesila, ova nabavka čin je najgore vrste bahatosti i apsolutnog nedostatka osjećaja za trenutak u kojem se nalazimo. To je ono što izaziva opravdan revolt građana prema svima koji žive od političkog rada. Građani, zahvaljujući ljudima poput Radmanovića, Krišto i Špirića, na cjelokupnu politiku gledaju kao na sredstvo za isključivo lično bogaćenje i obezbjeđivanje komfora kakav nemaju ni ključni ljudi u vlastima najnaprednijih zemalja", naglasila je Marinković-Lepić.

Prema njenim riječima, kupovina skupocjenih automobila također ugrožava živote građana jer su kupljeni njihovim novcem, a on im je sada potreban za liječenje, za zadržavanje radnih mjesta, za goli opstanak.

"Moram stoga naglasiti potrebu da se kao političarka ograđujem od ovakvog načina vođenja politike i da će moj rad i dalje biti usmjeren na onemogućavanje ovakvih procesa. Klub zastupnika Naša stranka-Nezavisni blok, čija sam i ja također zastupnica, već se jednom ogradio time što smo glasali protiv ove budžetske stavke. Međutim, sad kad je ona realizovana, potrebno je još jednom na to podsjetiti", zaključila je Marinković-Lepić.