|

Marić: Veliko je nepovjerenje s obje strane, ulazimo u dodatnu neizvjesnost

Marić: Veliko je nepovjerenje s obje strane, ulazimo u dodatnu neizvjesnost
97
D. Be.
15.1.2020. u 16:54
125
komentara
97

dijeljenja
Marić: Veliko je nepovjerenje s obje strane, ulazimo u dodatnu neizvjesnost Foto: I. Š./Klix.ba
Zastupnik SBB-a Zvonko Marić skeptičan je po pitanju sutrašnjeg pronalaženja kompromisa opozicije i vlasti u Skupštini KS u vezi sa privremenim finansiranjem Kantona Sarajevo. On je to saopćio nakon sastanka stranaka koje participiraju u Skupštini KS.
Marić je kazao je da je glavni problem nepovjerenje ljudi koji su sjeli na današnje pregovore.

"Mislim da ovo što se dešavalo prethodnih dana doprinijelo tome, da je unesena doza nepovjerenja i u pojedinim trenucima se čini da zafali dostojanstva. Nije nikakav dogovor postignut i ne znam da li će. Mislim da bi svi trebali hladne dane sjesti i razmisliti i poredati prioritete, a danas toga nije bilo", kazao je.

On je kazao da je nepovjerenje obostrano i da je kulminiralo.

"Vidjeli ste ko je prvi napustio sastanak i očigledno da je ostalo malo prostora da se čuju argumenti i činjenice. Ulazimo vjerovatno u dodatnu neizvjestnost i vidjet ćemo šta će se dalje dešavati", kazao je.

Marić je istakao da je i redoslijed dnevnog reda sporan i za jedne i za druge i iz toga proizlazi nepovjerenje.

"Da li će prvo ići privremeno finansiranje ili termin sjednice o glasanju u nepovjerenju sjednice. Ovakav način i ovakav ton ne obećavaju nešto što svi priželjkujemo. Očito da postoje neke stvari koje su nerješive i izvan naših razmišljanja", dodao je.

Zastupnik SBB-a je kazao da su SDA, SBB i DF došli u punom sastavu, dok se, kako je naveo, to nije desilo "sa druge strane".
Prijavi grešku


Komentari (125)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...