Nastavljaju rad
49

Marić (SBB): Kolegij Skupštine je održan normalno, dogovor o novoj većini nije konačan

M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona sarajevo Zvonko Marić kazao je kako misli da promjena većine na ovom nivou još nije gotova stvar te da će se o tome puno razgovarati. Istakao je kako je sjednica kolegija Skupštine KS održana kao da se jutros ništa nije dešavalo.

Istakao je kako nema informacija o ishodu današnjih razgovora koji su vođeni u sarajevskom hotelu Novotel (Bristol) te da nije dobio instrukciju kako da glasa na danas održanoj sjednici Kolegija Skupštine KS. Jednoglasno su donijeli odluku o budžetu, iako dokumente nisu vidjeli, jer zbog jučerašnje dojave o bombi u zgradi Kantona Sarajevo iz Vlade ih nisu uspjeli spremiti za danas.

"Kolegiju je prethodio dugi sastanak Šestorke, radili smo u Općini Stari Grad više od dva i po sata. Dogovorili smo sljedeće korake i mislim da ima puno problema koje treba rješavati. Mi koji smo bili na tom sastanku radili smo kao da se ništa ne dešava i tek na samom kraju je neko rekao 'Evo nešto je dogovoreno, bojim se da pričamo uzaludno'. Ja nemam nikakvu informaciju o toku pregovora. Svjedoci ste da se o kraju Šestorke govorilo i prije godinu", rekao je Marić novinarima.

Istakao je kako su imali svoje zahtjeve kada je riječ o budžetu te se iz SBB-a nadaju da će uvažiti njihove, ali i sugestije drugih stranaka, s obzirom na to da su glasali za dokument koji nisu vidjeli.

Na pitanje da li ga današnja vijest o dogovorenoj novoj većini iznenađuje, Marić je rekao da ga u BiH više ništa ne može iznenaditi, ali da smatra da će se još puno razgovarati o tome.

"Podrška SBB-a projektima koji su dogovoreni u KS nije upitna. Podržavamo sve što je dobra i razumna ideja. Mi iz SBB-a nikome nismo sipali so na ranu i nema razloga da ne nastavimo na istom kursu. Ja sam bio i opozicija i vlast kada je SDA bila i evo sada, ja nastavljam isto kao i do sada", rekao je Marić.