O novoj većini
162

Marić: Klub SBB-a će poštovati odluke organa stranke, nećemo iskazati neposluh

M. A.
Zvonko Marić (Foto: Klix.ba)
Zvonko Marić (Foto: Klix.ba)
Šef Kluba Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić za vrijeme današnjeg zasjedanja nakratko se obratio medijima gdje je, između ostalog, iznio stav Kluba SBB-a o formiranju nove većine.

Na pitanje novinara kako komentira današnji nedolazak zastupnika SDA na nastavak sjednice, Marić je rekao da to ne želi komentirati te da je to pitanje za njih.

Kao šef Kluba SBB-a kazao je da nisu ni u jednom momentu razmatrali da se zastupnici ove stranke danas ne pojave, a dodao je kako su principijelno glasali za sve odluke.

"Glasat ćemo i protiv izvještaja o radu PD Butmir, a glasali smo i protiv izvještaja o radu Sarajevo šuma. Politički procesi se odvijaju, mi nemamo nikakva očekivanja. Nisam ni za kakav bojkot, šta god da se desi i mi ćemo kao zastupnici raditi do posljednjeg sata, šta god da se desi", istakao je Marić.

On je dodao da je u proteklom periodu bilo dosta spinova o navodnim nesuglasicama unutar Kluba SBB-a u Skupštini KS, ali, prema njegovim riječima, ni u naznakama se nije dalo zaključiti da će se neko oglušiti na odluku predsjedništva stranke.

"Smatram da je prirodno da se ljudi pitaju šta se dobija, a šta gubi izlaskom ili ulaskom. Međutim, zaista nije bilo nekih naznaka da će neko iskazati neposlušnost", naveo je on.