BiH
75

Maratonci iz Vukovara trče do Srebrenice, večeras stižu u Brčko

FENA
Učesnici Drugog ultramaratona na relaciji Vukovar - Srebrenica stigli su danas u mjesto Bošnjaci, na putu od Županje prema Gunji.

Ultramaraton, koji trči šest maratonaca iz Zagreba, Vukovara, Osijeka, Daruvara i Gunje, počeo jučer kada su učesnici krenuli ispred Memorijalnog centra Ovčara u Vukovaru.

Večeras bi maratonci trebalo da stignu u Brčko, gdje će biti gosti gradonačelnika i dogradonačelnika Brčko distrikta, a sutra kreću za Janju gdje će ih ugostiti predstavnici Islamske zajednice.

U Potočare bi trebalo da stignu 10. jula.

Ultramaraton Vukovar - Srebrenica organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića te svih načelnika i gradonačelnika mjesta u kojima će se odmarati.

Ultramaraton se odvija u pet etapa na relaciji Vukovar - Vinkovci - Brčko - Janja - Zvornik - Srebrenica.

"Maratonci će u pet etapa preći 227 km između Ovčare i Potočara i na taj način podsjetiti na sve nevino stradale tokom rata od 1990. do 1995. godine te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice", izjavio je ranije Feni predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Kemal Bukvić.

Pojašnjava kako je cilj da se povežu dva grada-žrtve te potaknu mogućnosti za njihovu konkretniju suradnju na različitim poljima, a posebno sportskih saveza dviju prijateljskih susjednih država.