BiH
0

Manifestacija "Svi na snijeg" u nedjelju na Igmanu

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac na današnjoj press-konferenciji najavila je petu manifestaciju "Svi na snijeg", koja će pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, a u organizaciji Skijaškog kluba "Širokača", biti održana u nedjelju 29. januara na Velikom polju na Igmanu.

U saopćenju Gradske uprave navodi se da će u okviru te manifestacije biti održane utrke u nordijskim disciplinama u kojima mogu učestvovati sportisti i svi posjetioci-rekreativci. Poslije utrke rekreativce čeka porcija popularnog vojničkog graha i topli napici.

Kako bi ova manifestacija bila dostupna što većem broju posjetitelja, Grad Sarajevo je osiguralo besplatan prijevoz za sve zainteresirane građane s područja općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža. Polazak autobusa ispred zgrada pomenutih općina je u nedjelju u 08.30 sati, a povratak je planiran za 15.00 sati.

"Želja nam je da okupimo što veći broj Sarajlija i svih ljubitelja snježnih sportova u znak sjećanja na vrijeme kad su se na Bjelašnici i Igmanu vihorile olimpijske zastave. Ovom manifestacijom želimo doprinijeti i razvoju zimskih olimpijskih sportova u našem gradu kroz omasovljenje, podizanje podmlatka, te organiziranje međunarodnih skijaških takmičenja", istakla je gradonačelnica Borovac.

"U godini kad se borilišta za nordijsko skijanje na Igmanu otvaraju i za učesnike Evropskog takmičenja u modifikovanom biatlonu, manifestacija "Svi na snijeg" predstavlja priliku da se Evropi i svijetu pokaže šta i koliko možemo u organiziranju skijaških takmičenja, te da duh olimpizma živi u svima nama", navodi se u saopćenju.

Gradonačelnica Borovac zajedno s Ivicom Šarićem, kantonalnim ministrom sporta i kulture uručila je danas Skijaškom klubu "Širokača" motorne sanke vrijednosti 10.000 dolara kao donaciju Grada i Kantona Sarajevo Klubu koji jedini aktivno promovira nordijsko skijanje.