BiH
23

Manifestacija "Domovina u mom srcu" 1. marta u Stuttgartu

Klix.ba
Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u nedjelju, 1. marta 2015. godine u Stuttgartu će se održati kulturo-obrazovna manifestacija "Domovina u mom srcu", koju organizuje Savez dopunskih škola Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj.

U programu će učestvovati učenici dopunskih škola BiH u SR Njemačkoj, Šimo Ešić, jedan od najpoznatijih dječijih pisaca iz BiH, Thea Queen of Light, umjetnica iz Stuttgarta, članovi KUD-a BiH iz Sindelfingena i uspješni sportisti BiH koji nastupaju za klubove u SR Njemačkoj, a posjetioci će moći pogledati i izložbu najboljih dječijih likovnih radova koji su učestvovali na upravo završenom konkursu "Ja pišem i slikam za domovinu – Bosnu i Hercegovinu".

Prema riječima organizatora, članova rukovodstva Saveza dopunskih škola BiH u SR Njemačkoj, za manifestaciju "Domovina u mom srcu" i obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u glavnom gradu Baden-Wirtemberga vlada veliki interes, a svoje prisustvo istoj već su potvrdili Dag Đumrukčić i Dragan Mihaljević, konzul i vicekonzul BiH u Stuttgartu, Dževad Šaldić, generalni konzul BiH u Frankfurtu, predstavnici bh. asocijacija iz Minhena, Rosenheima, Ulma, Kirchheim Tecka, Stuttgarta, Heilbronna, Manheima, Heidelberga, Ludwigsburga, Sindelfingena, Frankfurta, Ofenbaha i drugih njemačkih gradova.

"Želimo da na kulturan i dostojanstven način obilježimo 1. mart – Dan nezavisnosti naše domovine, jedan od najvažnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine. U centru naše manifestacije bit će djeca i njihovi nastavnici, njihovo razmišljanje o domovini, obrazovanje, kultura i sport, oblasti koje stalno zapostavljamo, a koje su tako važne našem društvu, posebno našim građanima u dijaspori. Na manifestaciju smo pozvali i uspješne sportiste iz BiH u Njemačkoj koji su na svoj način ambasadori BiH u ovoj nama prijateljskoj zemlji. Nadam se da će naši reprezentativci: Ibišević, Salihović, Bičakčić, Fejzić i drugi pozvani naći vremena i doći, obradovati djecu i uveličati obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Stuttgartu", kazao je Haris Halilović, predsjednik Saveza dopunskih škola BiH.

Manifestacija u Stuttgartu održat će se na adresi Hofenerstr. 115, 70327 Stuttgart, u vremenu od 17 do 19 sati.