BiH
17

Mandatar Bego Gutić dobio prijedloge o novim ministrima u Vladi TK

Piše: D. Brkić
Alen Gadžo, kandidat za ministra unutrašnjih poslova (Foto: Klix.ba)
Alen Gadžo, kandidat za ministra unutrašnjih poslova (Foto: Klix.ba)
Konsultacije za sastav nove vlade Tuzlanskog kantona ulaze u završnu fazu nakon što je mandatar Bego Gutić od stranaka koalicije SDA, DF, NS Radom za boljitak i BPS dobio prijedloge o novim ministrima u Vladi TK.

Podsjetimo, po pet ministarstava dobili su SDA i DF, a po jedno NS Radom za boljitak i BPS. Od predloženih kandidata samo je Edin Ajanović (NS Radom za boljitak) bio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi TK, a sada je predložen za ministra trgovine, turizma i saobraćaja.

Kandidati SDA su: Fahrudin Skopljak (boračka pitanja), Jakub Suljkanović (finansije), Srđan Mićanović (industrija, rudarstvo i energetika), Hasan Ferhatović (prostorno uređenje i zaštita okoliša) i Abdulah Zukić (poljoprivreda, vodoprivreda i šumarstvo).

Kandidati DF-a su: Alen Gadžo (MUP), Jovan Stojanović (ministar pravosuđa i uprave), Admir Huskanović (rad, socijalna politika i povratak), Aldina Kesić (obrazovanje, nauka, kultura i sport) i Mirela Đaković (razvoj i poduzetništvo).

Edin Ajanović (NS Radom za boljitak) je kandidat za ministra trgovine, turizma i saobraćaja, a Elvis Bektić (BPS) za ministra zdravstva.