Hoće li biti uhapšen?
185

Mamić se u Dinamovoj opremi šeta Međugorjem, advokat uvjeren da neće biti izručen Hrvatskoj

Klix.ba
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Mamićev pravni zastupnik zagrebački advokat Veljko Miljević medijima je danas kazao kako njegov klijent neće biti izručen Hrvatskoj. Najpoznatiji bjegunac fotografisan je danas u Međugorju, a tom prilikom bio je obučen u opremu Dinama, kluba zbog kojeg se i nalazi u bjekstvu.

Mamićev branitelj očekuje da će Mamić ove sedmice, slijedom hrvatskog zahtjeva za izručenje i određivanja drugog istražnog zatvora biti pozvan u nadležna tijela BiH. Miljević je kazao da mu smeta što je Mamić prva osoba u Hrvatskoj protiv koje je određen drugi istražni zatvor zbog čega je trebalo promijeniti 28-godišnju procesnu pretpostavku.

Mamić se medijima trebao obratiti danas u podne, ali je ranije sazvanu konferenciju za medije otkazao jučer kazavši da ga je na to primorao advokat Miljević.

Podsjećamo, nakon odluke Vrhovnog suda RH koji je odbio zahtjev za izuzeće sudskog vijeća, Županijski sud u Osijeku potvrdio je drugu optužnicu te raspisao potjernicu za Mamićem, također zbog optužbi da je izvlačenjem novca oštetio Dinamo.

Optužno vijeće je 21. maja potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenika koje tužilaštvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, Dinamo oštetili za oko 50 miliona KM, a Mamiću je tada određen i istražni zatvor.